Maatschappelijke impact meten – en vergroten

revive bmi index

Wij bij Revive, wij laten je leven. Als duurzame projectontwikkelaar laten we de geschiedenis van oude, industriële sites en onderbenutte terreinen en gebouwen midden in de stad herleven tot de groene urban hubs van de toekomst. De duurzaamheid, zeg gerust maatschappelijke impact, van onze bouwprojecten meten we met onze Revive Build Massive Impact-index of Revive BMI-index. En die gaat verder dan energie, materialen en milieu. Die neemt ook betaalbaar wonen, rust, en (open) ruimte mee. Groen, gezelligheid en gezonde mobiliteit. Buren, en buurten. Elk van onze duurzame bouwprojecten beoordelen we in totaal op 48 duurzaamheidsdoelstellingen – en zo bepalen we de gradatie van duurzaamheid en kennen we een duurzaamheidsscore toe: de Revive BMI-score.

De Revive BMI-index: zo meten we de duurzaamheid van onze bouwprojecten

De Revive BMI-index: een interne duurzaamheidsmeter

De BMI-index is een interne monitoringstool die vertrekt vanuit onze 5 bedrijfswaarden:

  • Ecologische impact
  • Inclusiviteit
  • Woongemak en deeleconomie
  • Openheid
  • Gezondheid

Deze 5 waarden linken we aan de 17 Sustainable Development Goals (SDG’s) waaraan Revive actief bijdraagt.

Wat betekent de Revive BMI-score voor jou?

Doel van de Revive BMI-index

Kwaliteit

Intern bewaken we de kwaliteit van elk project, nationaal & internationaal – of dat nu in Edegem, Brussel of Polen ligt – en zorgen we ervoor dat het ons duurzame Revive-DNA ademt. Duurzaamheid – met alle ontwikkelingen en evoluties in materialen, bouwmethodes, energievoorzieningen … – is non-stop in beweging en doet ons streven naar meer. Naar beter. Samen gaan we telkens opnieuw voor maximale duurzaamheid en maken we van onze BMI-index een echte ‘Revive-standaard’.

Transparantie

Extern garanderen we transparantie over al onze projecten. Voor elk nieuw vastgoedproject toetst de projectverantwoordelijke alle 48 concrete doelstellingen aan onze BMI-index en geeft ze een afzonderlijke, objectieve score.

Nu nog een interne meettool, in de toekomst misschien ooit een uniforme duurzaamheidsmeter voor verantwoorde vastgoedontwikkeling.

Onze belofte

We formuleerden 48 duurzaamheidsdoelstellingen of KPI’s.

Deze doelstellingen zijn onze belofte aan de kopers. Duurzaamheid kent namelijk vele vormen. We beoordelen dus niet enkel de gebouwen, maar ook de buitenbuurten, onze impact op de gezondheid van de bewoners, toegang tot mobiliteit, samenwerkingen met lokale handelaars, het percentage voor sociale woningen … Met als resultaat: een exacte duurzaamheidsscore, de Revive BMI-score.

De Revive BMI-index toegepast: jouw toekomst in Edegem

Duurzaamheid, dat is de basis van elk project. Zo ook van Minerve, ons pilotproject in Edegem. Op een oude site op de rand met Mortsel en Wilrijk worden 330 woningen en appartementen gebouwd met maximale duurzaamheid. Met een warmtenet, gezonde isolatie, opvang van regenwater … We bouwen ook met de natuur, en zetten met gevarieerde planten en inheemse hagen in op de biodiversiteit.

Benieuwd naar onze complete duurzaamheidsstrategie?