Niet alleen wat we doen, maar ook hoe we het doen, is belangrijk!

Onze impact

Onze visie als ondernemer is te bouwen aan duurzame ontwikkeling voor morgen, en zo een positieve impact te creëren voor de planeet en al haar bewoners. Wij geven graag enkele voorbeelden van hoe wij dit aanpakken.

Community building

Een projectontwikkelaar doet meer dan gewoon een gebouw opleveren, het belang van diensten en communities neemt toe. Om deze reden zal je wanneer je een woning aankoopt bij Revive in contact komen met een van onze community managers. Zij zorgen ervoor dat huidige en nieuwe bewoners zeer laagdrempelig met elkaar in contact kunnen komen, dat ze in contact komen met de juiste verenigingen en instanties, …

Tijdelijke invullingen

Wanneer Revive een oude industriële site aankoopt, start een lang proces van ontwerp, procedures en vergunningen. Ondertussen staan deze prachtige industriële ruimtes leeg en afgesloten. Het zijn ideale plaatsen om iets terug te geven aan de maatschappij, de buurt en creatievelingen.Bekijk hier enkele van onze reeds uitgevoerde tijdelijke invullingen.

Corporate responsibility

Bij Revive streven we ernaar om transparante en accurate informatie te verstrekken aan onze investeerders. Als beleggingsfonds dat opereert onder de Sustainable Finance Disclosure Regulation (SFDR) Artikel 9, hebben wij, via GLDF II Partners NV, als doel om de overgang naar een meer duurzame economie te ondersteunen door te investeren in activiteiten die bijdragen aan het verminderen van milieu- en sociale risico’s.

BMI

De Revive BMI-index is een interne duurzaamheidsmeter waarmee wij de duurzaamheid van onze projecten kunnen analyseren en optimaliseren, het resultaat is een exacte duurzaamheidsscore die vertrekt vanuit onze bedrijfswaarden:

  • Ecologische impact
  • Inclusiviteit
  • Woongemak en deeleconomie
  • Openheid
  • Gezondheid

Innovatie

Impact maak je ook door innovatie. Zo kan het uitwerken van een innovatief idee een positieve impact hebben op bewoners van onze projecten. Om deze positieve impact te blijven garanderen gaan wij steeds op zoek naar innovatieve oplossingen, zowel intern als extern.Lees hier meer over onze innovatie projecten.

Tajo

Revive draagt maatschappelijk verantwoord ondernemen erg hoog in het vaandel. Daarom slaan wij regelmatig de handen in elkaar met organisaties of initiatieven waar wij in geloven. In 2019 startten we een samenwerking met TAJO, het Talentenatelier voor Jongeren. Hun motto is “Alleen wie kansen krijgt, kan ze grijpen”. Als maatschappelijk verantwoord ondernemer zijn wij trots dat wij impact kunnen maken samen met TAJO.

Impact report

Lees hier ons jaarlijks Environmental Report. Hiermee tonen wij, aan de hand van praktijkvoorbeelden, aan dat wij woord bij daad stellen.

Impact report 2021

Impact report 2020