Koszary Kultury

Samen met BPI bouwen we aan een nieuwe wijk in Poznań. Op het ontmoetingspunt van twee wijken: Grunwald en Łazarz, komt in de toekomst een multifunctionele wijk. Voor de aanvang van de bouwwerken wordt een deel van het terrein, namelijk de Kazerne van Cultuur (Koszary Kultury, ingevuld als tijdelijke invulling. Het concept van tijdelijke invulling is in Polen nog vrij nieuw en daarmee is Koszary Kultury het eerste initiatief in zijn soort in Poznań.

Koszary Kultury

Tijdens het eerste weekend van juli in 2021 vond het openingsweekend plaats op de site. Er werden onder andere workshops en culturele evenementen georganiseerd voor de inwoners en dit onder de organisatie van Ferment Kolektiv. Op die manier willen we de inwoners van Poznań, toekomstige bewoners en andere partijen de kans geven om de buurt al te ontdekken.

Ook tijdens de zomer van 2022 komt Koszary Kultury terug. Geplande evenementen dit seizoen zijn onder meer het POZnań Wood Festival en een aantal leuke buurtevenementen waarbij de buurt dit keer de organisatie op zich neemt.

Real Estate Impactor Award 2022

Koszary Kultury is de allereerste tijdelijke invulling die wordt georganiseerd in Polen. En net als in België wordt deze frisse aanpak op de Poolse markt warm onthaald.

Het concept van tijdelijke invulling werd er zelfs door de nationale pers opgepikt. Rzeczpospolita is een nationaal blad, gespecialiseerd in ondernemerschap, financiën en recht. Jaarlijks reiken ze 5 Real Estate Impactor Award 2022 uit aan overheden, bedrijven, … die de openbare ruimte op een impactvolle manier inrichten. Samen met onze joint-venturepartner BPI mochten we de Real Estate Impactor Award 2022 in de categorie “Object bringing new value” in ontvangst nemen. En daar zijn we heel trots op.