Vynckier: HOFF Future Mobility Expo

Naast buurten waar het leuk wonen is, willen we ook plekken maken waar het ‘vree wijs’ is om te werken. Dat zijn we nu ook van plan op de Vynckier site. Voor we van start kunnen gaan met de bouwwerken, zagen we op deze iconische site dé opportuniteit om een aantal tijdelijke invullingen te organiseren in de fantastische gebouwen op deze site

Open air cinema “HOFF”

Zin in een film, de kwartfinales, halve finales en de finale van het EK in openlucht én op groot scherm? Of pik je liever een live concert mee op een zwoele zondagavond mét een verkoelend drankje uit de pop-up bar? Tijdens de zomermaanden van 2021 (juli en augustus) was HOFF aanwezig op onze iconische Vynckier-site!

Future Mobility Expo / A family of cars

Tijdens de maanden september/oktober 2021 organiseerde IJV-IFAS de expo waar future mobility de rode draad vormde. Tijdens deze expo stelden Anglo Belgian Corporation, Vyncolit, Polestar, Hedin Automotive en andere partners tentoon op Vynckier.

Bijzonder op deze expo was de unieke collectie oldtimers van de familie Mahy als één van de grootste ter wereld. Een speciaal gemaakte fotostudio samen met een unieke selectie aan wagens werden er voor het eerst aan het brede publiek tentoongesteld.

Kompass Klub

En ook het nachtleven vind zijn weg naar de Vynckier site. Vanaf eind 2021 nam Kompass Klub er zijn intrek. De iconische gebouwen van Vynckier dragen zeker bij aan de muzikale ervaring die Kompass Klub aan zijn bezoekers biedt. Dit Gentse icoon doet de site zeker bruisen, en als pionier op artistiek en technologisch vlak passen ze perfect in deze tijdelijke invulling.

Nucleo

Sinds december 2021 nam ook Nucleo zijn intrek in Vynckier. Deze atelierorganisatie wil artistiek initiatief en experiment stimuleren bij professionele beeldend kunstenaars door ruimte te creëren via een constant aanbod van kwalitatieve en betaalbare ateliers in Gent.

Op 15 mei organiseerde Nucleo open ateliers die traditiegetrouw tweejaarlijks plaatsvinden. Kunstliefhebbers kregen met andere woorden de kans om de kunstenaarsateliers een bezoek die doorgaans eigenlijk zelden toegankelijk zijn. De kunstenaars zelf hadden op hun beurt de mogelijkheid om spontaan in interactie te treden met hun bezoekers.

Maakateliers

Op de vijfde verdieping van de Vynckiertoren is er plaats voor 10 maak ateliers. Met een prachtig uitzicht op de skyline van Gent krijgen meubels hier een tweede leven met nieuwe stoffering, is er een lederatelier aanwezig en produceert FillFire duurzame kaarsen. Er zijn nog ateliers beschikbaar, dus als je interesse hebt stuur dan een mailtje naar susanne@revive.be.

Armoedebestrijding

Op de gelijkvloers van dit zelfde gebouw zitten drie armoedeorganisaties samen. vzw SIVI bestrijdt armoede en werkt aan een menswaardig bestaan voor iedereen. De Tinten vzw richt zich tot mensen die niet in het bezit zijn van geldige verblijfsdocumenten en ondersteunt hen met materiële, financiële en medische hulp. Ook Open Plaats vzw gebruikt een deel van deze ruimte. Dit is een organisatie waarbij sociale diensten en de hergebruik van goederen hand in hand gaan. Deze ruimte op de Vynckiersite wordt door de drie organisaties gebruikt als opslag van goederen en van hieruit worden de goederen bedeeld naar hun lokale werkingen in Gent.