Over ons

B Corporation

Revive is het eerste Belgische bedrijf dat bekroond werd met het B Corp certificaat!

Wat is B Corp?

Met de B Corp certificering kun je laten zien dat je het als bedrijf én ondernemer belangrijk vindt om niet alleen financiële waarde, maar ook waarde voor mens en milieu na te streven. In een tijd waarin duurzaamheid steeds belangrijker wordt, is dat natuurlijk waardevol. Het B Corp certificaat is het meest objectieve bewijs dat maatschappelijke en ecologische objectieven minstens even belangrijk zijn als winst.

Waarom B Corp?

B Corp is een Amerikaanse non-profitorganisatie die werkt aan het opbouwen van een internationaal netwerk van bedrijven die zich inzetten voor duurzame projecten. B Corp is een community met een kruisbestuiving tussen gelijkgestemde bedrijven, waarin we elkaar uitdagen, en samen sterker staan in een holistische aanpak voor een betere wereld. Om deze reden zouden wij B Corp aan iedereen aanraden en hierom is het beter dan alle andere certificering tools.

Sustainable Development Goals

Sustainable Development Goals of SDG’s zijn werelddoelstellingen voor duurzame ontwikkeling. Duurzame Ontwikkeling is voor Revive geen modewoord of een recente ambitie opgedrongen door de belangengroepen; het is ons business model en zit in elke vezel, bij elke medewerker, in elke realisatie verweven sinds de oprichting van het bedrijf. Als onze leidraad focussen wij ons op de SDG’s. Lees hier meer over de SDG’s en hoe wij hierop inzetten:

Samenwerking B Corp Benelux en The Shift

B Corp Benelux en The Shift werken samen om B Corp in België te accelereren. The Shift zal Belgische bedrijven helpen om de B Corp status te bemachtigen, en de bestaande B Corp Community helpen met initiatieven en evenementen.

Together we are a force for good