Vergroenen en verbinden

Wonen in het groen, leven in verbinding

Bij Revive willen we een samenleving creëren waarin we zorgen voor elkaar en voor de natuur, omdat dat centraal staat in ons streven naar een positieve toekomst.

Revive is meer dan alleen een projectontwikkelaar. We zien bouwen als een middel om te werken aan een leefbare en kwalitatieve samenleving voor morgen. We streven naar een betere toekomst, niet alleen voor onszelf, maar ook voor de volgende generaties. Onze focus ligt op het creëren van impact en het bieden van perspectief.

Het draait om mensen en de natuur. Maatschappelijke en ecologische winst zijn voor ons net zo belangrijk als financieel succes. We kijken vooruit en passen onze koers aan wanneer dat nodig is en geloven dat een betere en gezondere planeet alleen mogelijk is als we ook op de lange termijn denken. Daarom kiezen we bewust voor een mix van hergebruik, herbestemming, herstel en verbinding. Samen willen we onze samenleving (ver)bouwen.

De 3-30-300-regel 

Voel jij je ook beter in een bos of park? Geef je de voorkeur aan een straat met bomen boven één zonder? Je bent niet alleen. Groen heeft een bewezen positief effect op ons welzijn en onze gezondheid. De Nederlandse wetenschapper Cecil Konijnendijk introduceerde de 3-30-300-regel: elke woning zou zicht moeten hebben op minstens 3 bomen, elke wijk moet voor 30% uit groen bestaan, en iedereen zou binnen 300 meter toegang moeten hebben tot een groenzone. Goed nieuws want dit advies is nu ook officieel erkend door de Vlaamse overheid.

3-30-300-regel

Sociale verbinding

Onze projecten onderscheiden zich door hun focus op sociale interactie. (Moes)tuinen, pleinen en de zogenaamde ‘buurtschuren’ zijn ontworpen als ontmoetingsplekken voor bewoners om samen te komen, te ontspannen en deel te nemen aan activiteiten. Maar de open groenruimtes brengen ook de bredere buurt samen, zoals je kan zien hieronder. Dit zijn de buren van onze WATT-site uit de Pieter Colpaertsteeg in Gent. Door het opentrekken van de site wisten deze buren elkaar te vinden en organiseren ze geregeld events samen. 

Pieter Colpaertsteeg
6500 m² nieuw groen

't Verband

Gentbrugge

 

De grauwe parking van het Medisch Centrum Maria Middelares in Gentbrugge wordt omgevormd tot ’t Verband, met de ambitie om de gezondste wijk van Gent te creëren. De parkeerplaats gaat ondergronds, waardoor er ruimte vrijkomt voor een groot nieuw park van 6.500 m² en een binnentuin. Elke woning krijgt een eigen tuin en toegang tot de gemeenschappelijke fietsenstalling via een privépad. ’t Verband biedt huizen, studio’s en appartementen te koop.

19.600 m² nieuw groen

Komet

Mechelen

 

Waar vroeger biervaten van de band rolden, is de Mechelse wijk Komet nu een oase van rust dicht bij het centrum en aan de Vaart. Je kunt er kiezen voor appartementen of huizen in het park of aan het water. Er komen drie buurttuinen, waaronder een buurtpark van 10.000 m², een moestuin en een tuin met fruitbomen. Komet richt zich op intergenerationeel samenwonen met diverse woontypes zoals assistentiewoningen, cohousing en gezinswoningen.

20.900 m² nieuw groen

Minerve

Edegem

 

De wijk Minerve in Edegem ligt naast de rust van Fort V en op slechts 20 minuten fietsen van de Meir in Antwerpen. De wijk maakt gebruik van een duurzaam warmtenet en hergebruikt al het regenwater ter plaatse. Dankzij deze en andere duurzame initiatieven ontving Minerve de Climate Future Project Award. Met de helft van de wijk als publiek groen is er altijd plek om mensen te ontmoeten. Minerve biedt studio’s en appartementen te koop.

Onze projecten

Wil jij een toekomst in een Revive buurt? Ontdek het aanbod te koop of te huur.

Onze impact 

Bij Revive bouwen we niet alleen woningen; we bouwen levendige communities waar natuur en mensen samen bloeien. Onze community managers zorgen ervoor dat bewoners elkaar makkelijk leren kennen en verbinding vinden, zowel met elkaar als met de omgeving. We maken bewuste keuzes in onze ontwerpen en materialen om biodiversiteit te versterken en meer groen te creëren. Zo ontstaan buurten waar sociale samenhang en ecologische waarde elkaar versterken en de leefbaarheid voor iedereen toeneemt.

  • 93% van alle verworven grond was "aangetaste" grond
  • 225 evenementen rond welzijn, creativiteit, etc.
  • 5x meer bestaand groen, waardoor de natuur een totaal aandeel van 37% heeft herwonnen
  • 50% nieuwe, open en toegankelijke ruimte voor communities
  • 84% van niet-bebouwde m² is autovrij
  • 5,5% herontwikkelde ruimte ontworpen voor verbinding

Praktijkvoorbeelden

Minerve

Inkomhal die contact mogelijk maakt

Watt, Castelijm, Den Indruk

Buurtschuur voor evenementen met buren

Saffrou

Centrale loods voor evenementen

Minerve

Vlonder van gerecycleerd hout

't Verband

6500m² buurtpark