ONZE IMPACT

Revive en
innovatie

Als projectontwikkelaar kunnen wij impact maken door innovatie. De vastgoedwereld staat voor grote uitdagingen, zeker op het vlak van innovatie. Het zit in het Revive DNA om uitdagingen aan te gaan, daarom is innovatie in proptech (property en technology) bij ons prioriteit.

Innovatie evenementen

Een van de manieren waarop wij innovatie naar voren brengen is door een jaarlijks innovatie evenement. Het Ghent Proptech Start-up Weekend.

Revive in het nieuws

Tijdens het innovatie evenement op het bevorderen van de gezondheid en het welzijn van niet enkel onze bewoners, maar de hele wijk. Hier kwam een idee naar voren dat het Ghent Proptech Start Up Weekend won en werd opgepikt door verschillende media.

HLN

Prijs winnend concept

Dit idee werd een heus concept en won de CIB Digital Innovation Award. Hierna hebben ze ook het concept gepitcht op de Smart City Expo in Barcelona.

Innovatie projecten

Met onze interne innovatie teams zorgen we ervoor dat we een structuur hebben om innovatieve concepten te ontwikkelen en te laten doorstromen naar onze projecten. Van buurtschuren tot tijdelijke invullingen, vastgoed as a service, WASCO, ESCO en home automation; het zijn stuk voor stuk voorbeelden van ons innovatief DNA.

ReLife/Exie

ReLife, experts in het kweken van hennep, en EXIE, gespecialiseerd in duurzaam bouwen, slaan de handen in elkaar om samen lokaal geteelde kalkhennep isolatiemateriaal te produceren. Duurzaam, circulair, ecologisch en bruikbaar als muur-, dak-, of vloerisolatie. Een perfecte match voor Revive!

Homate

Homate heeft als doel domotica voor iedereen toegankelijk te maken én het naar jouw thuis te brengen. Je huis of appartement vanop afstand besturen wordt kinderspel. Daarbij heeft Homate niet enkel oog voor comfort, maar het reikt ook oplossingen aan om je woning energiezuiniger te maken! Revive was de perfecte springplank om het concept op een van onze projecten te realiseren.

Werfbuur

Werfbuur helpt de overlast van een bouwwerf voor de buurt beter te beheersen door middel van transparante communicatie en pro-actieve detectie van potentiële overlast. Een werf is een complexe omgeving met verschillende actoren waardoor niet iedereen zich altijd bewust is van de impact op de omgeving. Werfbuur houdt iedereen alert en verantwoordelijk. Een perfecte partner voor Revive.

Fytolutions

Met behulp van Hennep saneren we historische vervuilde gronden op een ecologische en natuurlijke manier. Dankzij ons onderzoek naar innovatieve bio-based materialen proberen we er voor te zorgen dat saneren ook loont voor de landbouwer.
Onze krachtlijnen:

Verminderen uitstoot CO2
Verminderen grondvervuiling
Aanbieden ecologische alternatieven

Woonmodule

De woonmodule is een tool waar wij gebruik van maken op onze project websites. Het vergemakkelijkt de zoektocht naar een woning. Kopers kunnen vanop het masterplan een kavel selecteren en zien dan meteen alle nuttige informatie. Een kavel kan zelf online gekocht worden door de woonmodule webshop.

Warmte Verzilverd

Op zo’n 500 meter van onze Minerve site in Edegem bevindt zich het alomgekende Agfa-Gevaert: een onderneming die heel wat energie verwerkt, met een grote restwarmte als resultaat. In plaats van deze zomaar verloren te laten gaan, wordt deze dankzij Agfa Gevaert, Warmte Verzilverd en Minerve gebruikt om de volledige site te bevoorraden. Een innoverende infrastructuur met schone energie als resultaat!

Heb of ken jij een bedrijf met vernieuwende ideeën of concepten over circulair bouwen, waterbeheer, energietransitie, home automation, …?

Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Onder het motto 1 + 1 = 3, willen we organisaties ondersteunen bij het uitwerken van hun idee of concept. Zo kunnen we elkaar versterken en ons netwerk uitbreiden.

Contacteer onze impact manager Jeroen!