Saffrou: STOOM

In maart 2017 werden we eigenaar van de voormalige Saffre-Frères site in Oudenaarde. Het project kreeg de naam ‘Saffrou’ en de eerste fases werden al opgeleverd. Op de site vind je woningen, appartementen, commerciële ruimtes, kantoorruimtes, co-working spaces en horeca.

Saffrou: STOOM

Omdat de site Saffrou zich in een groene, autoluwe buurt en een charmante vibe uitstraalt, waren we helemaal enthousiast om hier een tijdelijke invulling op poten te zetten. Deze kreeg de naam STOOM!

De naam ‘STOOM’ werd bedacht door het collectief, Uverlast. Uverlast werd in 2013 opgericht met de intentie om via het medium muziek mensen samen te brengen. Maar Uverlast wou een stapje verder gaan en werd de trekker van onze tijdelijke invulling in Oudenaarde. De bedoeling was om met STOOM een ontmoetingsplaats te creëren voor alle leeftijden en waar ieder zijn gading kon vinden.

In oktober 2017 kregen we al bezoek van het paardentheatercollectief Cirque Frère Frère dat talrijke voorstellingen uitverkocht! Ook de organisatie Spel en socialisatie vzw, een vzw o.a. ter bevordering van de opvoeding en het gedrag van honden, maakte deel uit van de tijdelijke invulling. Op die manier konden ook onze geliefde viervoeters genieten van het overschot aan plaats die we hadden op de site.

Daarnaast kon je ook bij Febe terecht in haar zaak : Sport, Health & Style. Febe haar doel is ervoor zorgen dat mensen zich goed in hun vel voelen, dit door middel van sport en gezonde voeding op basis van persoonlijk advies. Je vindt Sport, Health & Style op de hoek van de Dijkstraat met de Blekerijstraat.

Tijdens de zomer van 2018 ging de tijdelijke invulling verder en had STOOM nog veel in petto. Je kon er onder andere skaten in het indoor skatepark De Loods of een bezoekje brengen aan de expositieruimte. Als kers op de taart opende op zaterdag 2 juni de zomerbar ‘t Pleintje.