Ray: Entrakt & Jam’in Jette

Entrakt

Entrakt gelooft sterk in circulaire economie en daarom zoeken ze nieuwe bestemmingen voor tijdelijk leegstaande panden. Tussen mei ’21 en september 2023 is er in de loods van RAY een mix te vinden van ambachtelijke ateliers encreatieve diensten, een gemeenschap van makers en creatievelingen. Zo wordt er een boot gerestaureerd, een tiny house in elkaar getimmerd, is er productie van veganistische melk, vind je er artiesten, instrumentenmakers enz.

RAY Atelers is een tijdelijk project dat werkruimte aanbiedt in de gedeelde open ruimte van een verlaten pakhuis. De naam Ray verwijst naar de geschiedenis van het gebouw, die was tot voor kort een productielocatie voor verlichtingsarmaturen.

Er worden op regelmatige basis opendeurdagen gehouden, in samenwerking met de buren CBO. De plek beschikt over alle nodige voorzieningen en is gelegen in het noordelijke deel van Brussel. In hartje Jette, vlakbij de metro – en tramstations Simonis en Belgica.

Jam’in Jette

Jam’in Jette is een coöperatieve en zal op zijn beurt met 15 vzw’s uit Jette samenwerken. Tussen juni ’21 en september 2023 vind je er CBO. en mix van atelierruimte, ontmoetingsplaats, fietshersteldienst, dansles, taallessen en creatieve diensten, … Bovendien kan je er regelmatig kleinere concerten meepikken.

Het grootste deel van de activiteiten zijn gratis, ook is er een bar met drankjes en lekkere hapjes aan democratische prijzen.