Revive magazine – Erfgoed

Blog

📚✨ Hier is ons tweede Revive magazine! Dit keer nemen we je mee in de wondere wereld van ‘erfgoed’! 🏛️ We duiken diep in enkele van onze inspirerende erfgoedprojecten – Vynckier in Gent (p.18), Cavallia in Poznan (p.8) en Stocznia Cesarska in Gdansk (p.12).

🗣️ Innovatie en moderne architectuur. Gaat dat wel hand in hand met erfgoed?  Wij gingen in gesprek met een aantal interessante experten. Mario Santana Quintero (p.10) van Carleton University belicht de toekomst van digitaal onderzoek voor erfgoed, met nadruk op thermografie en infraroodfotografie. Jan De Moffarts (p.23) van Altstadt deelt zijn visie op erfgoedarchitectuur en benadrukt waarom het cruciaal is om erfgoed slim en respectvol te benaderen, met Gare Maritime als voorbeeld.

Dat het verkrijgen van vergunningen voor erfgoedsites niet altijd van een leien dakje loopt, is geen geheim. Maar we zien de toekomst optimistisch. Vlaams minister van Financiën en Begroting, Wonen en Onroerend Erfgoed, Matthias Diependaele, wijst op positieve veranderingen aan de horizon. “Ik ben heel blij dat er projectontwikkelaars zijn die met erfgoed werken”, deelt hij (p.4). “Daarom hebben we, bij het Agentschap Onroerend Erfgoed van Vlaanderen, onze aanpak aangepast: we willen ondersteunen in plaats van controleren.”

Veel leesplezier!