Vlaams-Brabant
Ruisbroek

Wonen in de groene Vlaamse Rand

Eind 2022 werd Revive de nieuwe eigenaar van het verloederde industrieterrein in het centrum van Ruisbroek, deelgemeente van Sint-Pieters-Leeuw. Dit project is één van de toekomstige projecten van Revive. Het wordt een woonontwikkeling op maat van de buurt. Momenteel werken we nog volop aan de plannen.

Het project

Vroeger produceerde ACV op deze locatie verwarmingsketels, maar tien jaar geleden verhuisde de productie naar het buitenland en naar Seneffe in Wallonië. Sindsdien staat de oude fabriek leeg. We zijn van plan om de fabriek af te breken en het terrein te saneren.

Het doel is om een woonproject te realiseren met een mix van appartementen, eengezinswoningen en buurt- en mensondersteunende functies. De site wordt volledig autoluw dankzij de ondergrondse parking. Op dit moment is het aantal woongelegenheden en het uiterlijk ervan nog niet definitief vastgesteld. De plannen bevinden zich nog in de ontwerpfase.

ruisbroek

Het prachtige groene gebied achter de tuinen van de Boomkwekerijstraat en de Pieter Cornelisstraat zal behouden blijven als een openbaar groengebied en wordt geïntegreerd in het project. Revive heeft als doel de nieuwe wijk optimaal te ontsluiten met paden die aansluiten op de omliggende straten, zodat de nieuwe wijk naadloos geïntegreerd wordt in het dorpscentrum van Ruisbroek.

Het is in ieder geval nodig om eerst een nieuw Ruimtelijk Uitvoeringsplan (RUP) op te stellen. Deze procedure neemt enige tijd in beslag. We zijn van plan om de eerste schop in de grond te steken in 2025. De eerste fase van het project zou naar verwachting in 2027 voltooid moeten zijn, gevolgd door de tweede fase in 2029. 

De locatie

Ruisbroek is een deelgemeente van Sint-Pieters-Leeuw en ligt dus vlakbij onze hoofdstad, pal in de groene Vlaamse Rand. De site bevindt zich tussen de Boomkwekerijstraat, de Stationsstraat, de Kerkstraat en de Pieter Cornelisstraat. Het station van Ruisbroek ligt op 2 minuten wandelen en ook met de fiets ben je slechts 25 minuten verwijderd van het centrum van Brussel. Dankzij de aanlsuiting aan de Zennevallei is de natuur nooit ver weg.

Blijf je graag op de hoogte of heb je een vraag?