Oost-Vlaanderen
Melkerijstraat

Een nieuwe sociale woonsite

Samen met Inclusio bouwen we aan een nieuwe sociale woonsite in Wachtebeke, in de Melkerijstraat om precies te zijn. We creëren er 20 appartementen voor sociaal verhuur en acht studio’s voor zorgbehoevende volwassenen. De gemeente Wachtebeke wil zo een antwoord bieden op het tekort aan sociale woningen voor kleine gezinnen in de regio. We werken hiervoor samen met de architecten van denc!-studio.

“We zijn heel tevreden dat we hiermee een antwoord kunnen bieden op het tekort aan sociale huurwoningen voor kleine gezinnen. 90 procent van de sociale woonprojecten in de regio bestaat namelijk uit grotere woningen en appartementen, terwijl er de voorbije jaren net veel kleine gezinnen op de wachtlijsten zijn bijgekomen. Daarom mikken we met het project in de Melkerijstraat specifiek op die doelgroep.”

Rudy Van Cronenburg

burgemeester Wachtebeke

Naast de appartementen en studio’s komt er in het project ook een gemeenschapsruimte. De invulling daarvan zal samen met de buurtbewoners uitgewerkt worden. Rond het project wordt zo’n 3.100 m² groenzone aangelegd!