Antwerpen
Interescaut

Wonen aan stadsrand en de Schelde

De ooit grootste steenkoolcentrale van Europa werd ingehuldigd in 1930.
Zeventig jaar lang bleven stoomketels en turbines draaien, tot in 2000 de elektriciteitsproducties stopgezet werd. In 2016 stopte Electrabel er alle activiteit.

Vandaag zorgt Waterfront Schelle NV voor het dagelijkse beheer, en maakt Revive (www.revive.be) plannen voor een duurzame toekomstige ontwikkeling, in samenspraak met overheden, buren en andere stakeholders.

Het project

Naast de imposante gebouwen, zoals de oude Turbinehal en de aanpalende kantoorgebouwen, heeft de site een oppervlakte van meer dan 70 Ha
op de oevers van de Schelde.

Dat deze site in vele opzichten bijzonder is, moeten we niet meer onderstrepen. Gelegen aan de Schelde, met veel natuur maar ook met sporen van een industrieel verleden.

​Recent is Revive mede-eigenaar geworden van de site. Het is onze ambitie om de site te saneren en er een duurzame woon- en natuurontwikkeling van te maken.

ruisbroek

min tot Antwerpen

ha totale opp

jaar geschiedenis

De locatie

Schelle is een gemeente in de Belgische provincie Antwerpen, hier tref je de imposante Interescaut site. De site is zeer goed gelegen langs de Schelde bij de monding van de Rupel. Verder is het een stadsrand en sta je op amper 20min in Antwerpen. De gemeente heeft met de Schelde, de Rupel, de Benedenvliet (Grote Struisbeek), de Maeyebeek en de Wullebeek een zeer uitgebreide hydrografie. Al deze waterlopen behoren tot het Benedenscheldebekken. 

Blijf je graag op de hoogte of heb je een vraag?