Hoe waterverbruik verminderen als projectontwikkelaar?

Blog

Een projectontwikkelaar kan bijdragen aan het besparen van water voor, tijdens en na de bouw. Om na de bouw bij te dragen aan duurzaam gebruik van water proberen we zo weinig mogelijk water te verbruiken door de installatie van waterbesparende technieken en de installatie van slimme watermeters. Onze strategie kan je opdelen in oplossingen voor verkoopprojecten en oplossingen voor verhuurprojecten.

Waterbesparende oplossingen bij Revive verkoopprojecten

Onze klantenbegeleidsters gaan bij het samenstellen van de standaard voorzieningen in onze projecten de juiste balans kiezen tussen prijs, gebruiksgemak, bouwkwaliteit EN de impact op het milieu. Op het vlak van water betekent dit dat we voor het kraanwerk duidelijke limieten opstellen met betrekking tot het debiet dat gehaald mag worden en dat we in het standaardaanbod voor kopers steeds waterbesparende toestellen voorzien, zoals bijvoorbeeld spaardouchekoppen. Uiteindelijk ligt de keuze bij de koper, maar bijvoorbeeld regendouches zullen we afraden.

Waterbesparende oplossingen bij Revive verhuurprojecten

Met onze huurappartementen gaan we nog verder. Niet alleen voorzien we op elke individuele unit en op gebouwniveau lekdetectie zodat water niet onnodig verspild wordt, maar werken we ook aan alternatieve manieren om mensen te stimuleren om minder water te gebruiken. We onderzoeken bijvoorbeeld de mogelijkheid om een douchekop te installeren die aan de hand van een kleurencode aanduidt hoeveel water er wordt gebruikt terwijl je onder de douche staat. Naast onze basisvoorzieningen proberen we ook bewoners te sensibiliseren om bewuster om te gaan met hun waterverbruik.