Brussel
Tannat

Innovatieve architectuur voor wonen en werken

TANNAT is de nieuwe naam van de Cinoco-site. Tot 1973 was de brouwerij Vandenheuvel gevestigd op de site. Vervolgens werden de magazijnen doorverkocht aan Palais du Vin, later een onderdeel van de Cinoco group. In 2019 is Cinoco—een van de oudste distillateurs en distributeurs van wijnen in ons land—met haar magazijnen verhuisd naar Nijvel. De link naar productie en handel van bier en wijnen willen we verder zetten in de naam van het project. Tannat is een blauwe druif gebruikt in karaktervolle wijnen.  

 

 

Het project

De plek waar vroeger wijn werd verhandeld wordt nu omgevormd tot een gemengd, nieuw project. 

Op het gelijkvloers komen er werkplekken en een groene binnentuin. Vanaf de eerste verdieping komen er 79 huurappartementen met centraal een paviljoen. Daarnaast wordt er sterk ingezet op collectieve ruimtes, zoals een waslokaal, keuken en tv ruimte.

We streven ernaar dat Tannat, ook binnen van 10 jaar, nog vernieuwend is. Daarom zetten we in op een toekomstgericht project dat gebruikmaakt van vooruitstrevende materialen, waaronder massieve houtbouw of CLT (cross laminated timber), zelfdragende bakstenen en isolatie van kalkhennep. Met oog op de circulaire principes. Hiervoor werken we samen met BLAF Architecten, een bureau met jarenlange ervaring in duurzaam bouwen en experimentatie met innovatie materialen.

Tannat in cijfers

m² totale oppervlakte

units

meter tot de tramhalte

min. fietsen tot het station

Blijf je graag op de hoogte of heb je een vraag?