Projecten 7

Overzicht

Gezondheid, leven en Bewegen.

Gezondheid, leven en bewegen. Dat staat centraal in de herbestemming van de site rond voormalig ‘Kliniek Sint-Jozef’, gelegen in de wijk Uud-Gentbrugge. De duurzame woon- en werkplek in wording integreert ondernemen, werken, leven en ontspanning.

Revive blaast nieuw leven in de site met een nieuw buurtpark, een MedTech-hub, een nieuw sportmedisch centrum, appartementen en woningen.

Lorem ipsum dolor sit amet consectetur. Faucibus viverra interdum nisl mauris. Vitae molestie leo id nibh sit duis eu. Magna lorem senectus commodo ut at sed nunc.

Architectuur

Om de toekomstplannen voor de Klinieksite te kunnen waarmaken, werken we samen met twee Gentse architectenbureau’s: KRAS Architecten en Archipl Architecten.

Mobiliteit

Wanneer een nieuwe buurt ontwikkeld wordt, zitten buurtbewoners vaak met vragen over de impact op de mobiliteit in en rond de buurt. Een terechte bezorgdheid. De site rond AZ Maria Middelares is goed bereikbaar, zowel met de fiets, de bus, de auto en zelfs met de trein. Onze ambitie is om dit zo te houden. Daarom gingen we in zee met de mobiliteitsexperten van Traject om de impact van onze toekomstplannen met hen te bespreken.

Tijdelijke invulling

Voor alle betrokken partijen is het belangrijk dat de site een plek wordt waar de buurt zich welkom voelt. Ook vooraleer het buurtpark en de residentiële ontwikkeling opgeleverd wordt. Daarom organiseren we een tijdelijke invulling op de site waar buurtpartners en buren elkaar kunnen ontmoeten. Kom spelen, bewegen, fietsen, schilderen & tekenen, creëren, dansen, luisteren, koken, tuinieren en zo veel meer. Ontdek het diverse aanbod voor jong en oud hieronder.

Bewegen in cijfers

Lorem ipsum dolor sit amet consectetur. Risus interdum etiam porttitor volutpat.

1370677

Ontwikkeld & gepland terrein (m²)

5634

Residentiële units in pipeline

31916000

Gebudgetteerde saneringswerken (€)

254

Groenruimte (m²)

Kliniek in
transitie

Achter de schermen wordt hard gewerkt om de site een mooie toekomst te geven. Meer informatie over dit toekomstige project vind je hier: