grid-item-logo

Vraag het gerust even na: groen, ruim én goed bereikbaar wonen, het is een uitgestorven woonvorm geworden in centrum Gent. Tot nu, want op 1,1 ha binnenstedelijk gebied, tussen de Nieuwewandeling en de Coupure, komt met WATT een nieuwe en elegante kruisbestuiving van woon- en werkmogelijkheden tot leven. Daar toveren Re-Vive en Canal Properties de oude Elektrion-site om tot een staaltje architectuur die de verbeelding tart en een publieke tuin van 2.000 m². WATT the fuck? Ja hoor, 2.000 m².

Toparchitectuur

De onderscheidende architectuur zet meteen de toon in WATT. En dat met dank aan drie straffe Gentse architectenbureaus: CAAN Architecten, Archipl en Kras. Alle drie hebben ze zich - elk op hun eigen kenmerkende manier - gebogen over WATT. Net door de variatie in ontwerpen en invalshoeken biedt WATT een antwoord op verschillende woonverlangens. In cijfers is dat: 15 woningen met tuinen, 50 appartementen met leefterrassen, 9 penthouses en een 10-tal kantoren. Kiezen wordt moeilijk. Er leven of werken net gemakkelijk. 

Drie architectenbureau met naam voorzien het geheel van een straffe en herkenbare identiteit. Dat doen ze met oog voor duurzame materialen en een laag energieverbruik.

Duurzaamheid

Het leven naar een hoger niveau tillen, dat is de rode draad doorheen de hele WATT-site. Met een binnentuin van 2.000m2 en een speelzone voor de kinderen verwent WATT jong en oud. De YAW - You Are Welcome, de roepnaam van onze gemeenschappelijke ruimte - schenkt dan weer extra binnenruimte die vrij gebruikt kan worden door de bewoners. Aangezien groen een hoofdrol speelt in WATT, wordt het afval bewust uit het zicht gehouden. Daar zorgt een afvalstraatje voor dat ondergronds gaat. Hetzelfde geldt voor de wagens trouwens: doordat alle auto’s ondergronds parkeren, is de site autovrij en dus van nature veilig. Zo behouden we bovengronds alle ruimte voor wat er echt toe doet: leven. Als God in Gent. 

Energieoplossingen

Als een internationale eenheid van vermogen en energie, zo leerden we watt ooit kennen in de lagere school. Heel toepasselijk, want als WATT iets belichaamt, dan is het wel energie voor de toekomst, energie voor het leven. Bij WATT is er geen sprake van fossiele brandstoffen, zelfs geen gas. Hier wordt compromisloos de kaart van de toekomst getrokken. Individuele warmtepompen, vloerverwarming en individuele balansventilatiesysteem D staan op de energieplanning. In de ondergrondse parkeerruimte komen ook elektrische laadpunten, want Re-Vive droomt maar één droom: The Good Life, voor elke inwoner van de site en voor de omgeving.

Ligging

De Gentse Coupure, die kent iedereen. Omwille van z’n status, knappe omgeving en snelle doorsteek naar het Gentse centrum. Factoren die stuk voor stuk ook voor WATT gelden. Want vlakbij de Coupure en tegenover de Groene Vallei geniet WATT een uitgelezen locatie in het groen. Wil je eropuit trekken? Op amper 3 minuten fietsen sta je in het historisch centrum. 

Een werkplek huren bij Watt?

Op zoek naar kantoorruimte in het hartje van Gent? Zoek niet langer, op Watt zijn er mooie kantoorruimtes te huur! Contacteer ons voor meer informatie.

Contacteer ons
Nieuwewandeling 62
Gent
België

Interesse in in WATT?

Heeft WATT je geprikkeld? Of heb je vragen waar je nergens het antwoord op vindt?
Vraag maar raak!

Contacteer ons

Contacteer ons! To enjoy The Good Life

HOE KEN JE RE-VIVE?