Schermafbeelding 2021 07 08 Om 15 40 23
Schermafbeelding 2021 06 09 Om 16 03 22

Tannat

Innovatieve architectuur voor wonen en werken

TANNAT is de nieuwe naam van de Cinoco-site. De plek waar vroeger wijn werd verhandeld wordt nu omgevormd tot een gemengd, nieuw project. Op het gelijkvloers komen er werkplekken en een binnentuin. Vanaf de eerste verdieping komen er 79 huurappartementen. Er wordt sterk ingezet op collectieve ruimtes, zowel buitenruimtes als een gezamenlijke keuken, tv ruimte en waslokaal. Ook de materialen zijn innovatief en we werken met CLT (massief houtbouw) en kalkhennep als isolatie.

Tannat in cijfers

  • Totale opp (m²) 9996
  • Aantal units 79
  • Tot de tramhalte (m) 100
  • Fiets tot het station (min) 1
Schermafbeelding 2021 07 01 Om 16 45 51

Waarom Tannat?

Tot 1973 was de brouwerij Vandenheuvel gevestigd op de site. Vervolgens werden de magazijnen doorverkocht aan Palais du Vin, later een onderdeel van de Cinoco group. In 2019 is Cinoco - een van de oudste distillateurs en distributeurs van wijnen in ons land - met haar magazijnen verhuisd naar Nijvel. Deze link naar productie en handel van bier en wijnen willen we verder zetten in de naam van ons project. Tannat is een blauwe druif gebruikt in karaktervolle wijnen.

Tannat Image

Wonen & werken

Het project bestaat uit een economische gelijkvloers en betaalbare huurwoningen volgens het Hejme concept daarboven. Op het gelijkvloers is een ruime inkompartij voor de woningen rond een patio tuin met hoogstammige bomen, een collectieve wasserette en een tv kamer. Op de eerste verdieping vind je een groot dek vol planten met een collectief paviljoen waar de 79 woningen rond geschikt zijn.

Whats App Image 2021 06 10 At 16 28 03

Duurzame architectuur

We willen dat Tannat ook binnen 10 jaar nog vooruitstrevend is. Daarom wordt het een project van de toekomst, gebouwd in materialen van de toekomst (massieve houtbouw of CLT, zelfdragende baksteen, isolatie van kalkhennep) en volgens de principes van circulariteit. We werken hiervoor samen met BLAF Architecten die al jaren ervaring heeft met duurzaam bouwen en zelf experimenteert met andere materialen.

Tijdelijke invulling

Tot aan de start van de werken is er een tijdelijke invulling voorzien op de site. Onze loods wordt gebruikt als atelierruimte door Samenlevingsbouw Brussel voor de productie van mobiele woonunits voor het project Solidair Mobiel Wonen.

Dit is een woonproject voor en door daklozen in Brussel dat inzet op het creëren van een alternatief woonmodel. De woonunits worden gebouwd door daklozen, samen met begeleiders, onderzoekers, architecten, studenten, interieurvormgevers én buurtbewoners.

Naast de woonunits wordt ook een semi-publieke collectieve ruimte voorzien. Die doet dienst als leefruimte en werkplaats voor de bewoners, en als ontmoetingsruimte met de buurt.

Nog even geduld...

Heb je interesse in dit project? Registreer je dan alvast op onze Hejme website zodat wij je kunnen contacteren eens we starten met de verhuring.

Hejme projecten