Gdanks Render2
Gdansk Render 3

Stocznia Cesarska

Gdansk Vraag meer informatie

Reconversie van oude scheepswerven

Revive en Alides, twee Gentse vastgoedspelers, zullen de Imperial Shipyards in het Poolse Gdansk transformeren naar een bruisende stadswijk, met oog voor een duurzame totaalaanpak en een hoge levenskwaliteit.
De nieuwe wijk krijgt de naam Stocznia Cesarska. Je vindt uitgebreide informatie over het project op de website.

Stocznia Cesarska in cijfers

  • Totale opp (m²) 400000
  • Te bouwen opp (m²) 300000
  • Aantal wooneenheden 3500
  • Te voet naar centrum (min) 15
Gdansk Render 1

Nieuwe toekomst

Het masterplan bestaat uit een gediversifieerd aanbod van residentiële gebouwen, met meer dan 3500 wooneenheden. Bestaande gebouwen met erfgoedwaarde worden gerenoveerd en zullen worden ingevuld door commerciële ruimtes, kantoren, cultuur, ontspanning en hotels, Daarnaast zal een nieuwe wandelpromenade de Imperial Shipyards rechtstreeks verbinden met het centrum van de stad langsheen de rivier.

Meer info over het project vind je op de website van Stocznia Cesarska
"When Nicolas signed the contract and bought the Imperial Shipyard, we took a cab together. Before leaving, he told the cab driver he had just bought the shipyard. On which the taxi driver told me my friend was drunk. When I confirmed the story, the taxi driver was convinced we were both drunk!" Den Lackner - Transactie specialist van het project
Gdansk Foto

Rijke geschiedenis

Tijdens de jaren ‘70 &’80, kwamen vele arbeiders van de scheepswerven in opstand tegen het communistische regime door stakingen te organiseren. In die periode ontpopte de scheepswerf van Gdansk zich tot de bakermat van de “Solidarnosc” beweging onder leiding van Lech Walesa, de latere president. In 1980 kwam de zogenaamde “Gdansk overeenkomst” tot stand. Deze omvatte 21 eisen van de scheepswerf arbeiders en erkende de onafhankelijke “Solidarnosc” vakbond. Deze overeenkomst heeft de val van het communisme in Europa bespoedigd.

Meer info over het project vind je op de website van Stocznia Cesarska
Gdansk Render 3

Dynamische stad

De stad Gdansk maakt deel uit van het grootstedelijk gebied Tri-City, het vierde grootste stedelijke gebied van Polen met ca 1,4 miljoen inwoners. Tri-City is een van de meest dynamische en snelst groeiende gebieden in Polen. De Imperial Shipyard site is gelokaliseerd ten noorden van de historische binnenstad. Het bevindt zich langs de oevers van de rivier de Wisla Martwa, op 15 minuten wandelafstand van het centrum van de stad.

Meer info over het project vind je op de website van Stocznia Cesarska
Imperial Shipyard Strook

Strook

Revive werkte samen met de Belgische kunstenaar Strook. Hij zorgde voor een uniek kunstwerk dat volledig gemaakt werd uit hout dat teruggevonden werd op de shipyards. Het kunstwerk verwijst zowel naar het rijke verleden van de site, maar staat ook symbool voor de vernieuwing die er komt.

Meer info over het project vind je op de website van Stocznia Cesarska

Meer info over het project vind je op de website van Stocznia Cesarska

Klik hier om naar de website te gaan

Heb je een vraag?

Heb je een vraag of maak je graag een afspraak? Aarzel niet ons te contacteren!

Contact