Minerve Wadi 02 Final Large Medium
Kopie Van Minerve Masterplan Large

Minerve

Edegem Vraag meer informatie

Tussen stad en fort, tussen buren en vrienden

Waar vroeger de Agfa-Gevaert filmrolletjes ontwikkeld werden, wil Revive vandaag een bruisende woonwijk creëren. In totaal is daar ruimte voor ongeveer 350 nieuwe woningen. Daarbij streven we naar een gezonde mix van woonvormen: huizen en appartementen, maar ook assistentiewoningen en stapelwoningen.

Minerve in cijfers

  • Totale opp (m²) 60000
  • Opp fase 1 (m²) 17632
  • Totaal woon units 350
  • Tot de tramhalte (m) 500
  • Fiets tot het station (min) 8
Masterplanminervev7

Van fabriek tot woonwijk

Waar andere projectontwikkelaars een huis of woontoren uit de grond stampen, kijkt Revive verder: nieuwe woonvormen, autoluwe inrichting van een buurt, duurzaam bouwen, slimme architectuur en een grote publieke tuin zijn belangrijke aspecten in al onze wijken. Dit geldt ook voor de nieuwe wijk Minerve.

Meer info vind je op de Minerve-website
Minerve Plein 01 Final Large Medium

Duurzame mobiliteit

Er gaat veel aandacht naar de toegankelijkheid en doorwaadbaarheid per fiets en te voet. De site zal optimaal aantakken op het bestaande netwerk van fiets- en voetpaden. Fietsen, wandelen en autodelen worden gestimuleerd door deze vervoersmiddelen een prominente plek te geven in het openbaar domein. Duurzame mobiliteit wordt volop voorzien in de plannen, want ook de elektrische wagen en fiets krijgen een plaats op onze site doordat we elektrische laadpalen voorzien.

Meer info vind je op de Minerve-website
Revive Minerve View 2 Final Medium

Veelzijdige architectuur

Het masterplan voor Minerve werd opgemaakt door Achtergael Architecten. De kracht van dit architectenbureau ligt in hun veelzijdigheid. Een talent dat goed tot zijn recht kwam in het ontwerpen van dit masterplan. Er komt namelijk een grote verscheidenheid aan woontypes en openbare ruimtes, die van elkaar verschillen in hoogte, volume en karakter.

Meer info vind je op de Minerve-website
Revive Minerve View 3 Final Medium

Een wijk met een groen karakter

Voor de hele wijk streven we naar een open en groen karakter. 50% van het terrein wordt openbaar domein, waarvan ongeveer de helft onverhard. De publieke ruimte wordt een plek waar mensen elkaar kunnen ontmoeten en zich kunnen ontspannen. Voor bewoners moet het openbare domein een uitbreiding zijn van de eigen private tuin.

Meer info vind je op de Minerve-website

Interesse in het aanbod op Minerve?

Ga snel een kijkje nemen op de website van Minerve voor meer informatie!

Ga naar de Minerve-website