Schermafbeelding 2020 12 04 Om 14 49 09
180086 200908 Melkerij Ba Plannen Poster Gv A0 1

Melkerijstraat

Een nieuwe sociale woonsite

Samen met Inclusio bouwen we aan een nieuwe sociale woonsite in Wachtebeke, in de Melkerijstraat om precies te zijn. We creëren er 20 appartementen voor sociaal verhuur en acht studio's voor zorgbehoevende volwassenen. De gemeente Wachtebeke wil zo een antwoord bieden op het tekort aan sociale woningen voor kleine gezinnen in de regio. We werken hiervoor samen met de architecten van denc!-studio.

Schermafbeelding 2020 12 04 Om 14 49 09

Naast de appartementen en studio's komt er in het project ook een gemeenschapsruimte. De invulling daarvan zal samen met de buurtbewoners uitgewerkt worden. Rond het project wordt zo'n 3.100 m² groenzone aangelegd!

De bouwvergunning voor het project wordt nog voor het einde van het jaar ingediend. Op die manier zouden de werken rond de zomer van 2021 kunnen beginnen en nemen de eerste bewoners er in het voorjaar van 2023 hun intrek.

"“We zijn heel tevreden dat we hiermee een antwoord kunnen bieden op het tekort aan sociale huurwoningen voor kleine gezinnen. 90 procent van de sociale woonprojecten in de regio bestaat namelijk uit grotere woningen en appartementen, terwijl er de voorbije jaren net veel kleine gezinnen op de wachtlijsten zijn bijgekomen. Daarom mikken we met het project in de Melkerijstraat specifiek op die doelgroep.”" Rudy Van Cronenburg - burgemeester Wachtebeke

Het gaat bovendien om een primeur: het is de eerste keer dat een Vlaamse gemeente eigen gronden inzet om sociale woningen te laten bouwen die via een SVK verhuurd worden. De gemeente Wachtebeke nam namelijk het initiatief door de 5.540 vierkante meter grond in de Melkerijstraat in te zetten en een aanbesteding voor de ontwikkeling te laten uitschrijven.

De financiering, de concrete uitwerking en de bouw van de site laat de gemeente dus aan de privésector over, weliswaar in nauw overleg. De grond wordt nu verkocht - met de verplichting om er woningen te bouwen - aan Inclusio, een vastgoedvennootschap met uitgesproken sociale ambities. Zij zorgen voor de ontwikkeling van het gebouw, terwijl wij het project in goede banen leiden. De woningen zullen op lange termijn verhuurd worden aan het SVK Meetjesland. Meer weten? Lees hier verder.

Geïnteresseerd? Het project zit momenteel nog in een vroeg stadium. Hou zeker deze pagina in de gaten voor updates.

Nog even geduld...

Heb je interesse in dit project? Registreer je dan alvast op onze Hejme website zodat wij je kunnen contacteren eens we starten met de verhuring.

Hejme projecten