Marie Thumas Leuven 2
Marie Thumas Leuven 1

Marie Thumas

Leuven

Marie Thumas

Vorige zomer werd Revive de trotse nieuwe eigenaar van de legendarische Marie Thumas site. Goed 42 jaar na de sluiting van de fabriek aan de Kolonel Begaultlaan in Wilsele, krijgt dit stukje Leuvense geschiedenis een nieuwe toekomst. Het wordt een duurzame site die cultuur, ondernemen, wonen en ontspanning met elkaar verbindt.

Img 1464

Nadat de fabriek in 1977 de deuren moest sluiten, werd het eigendom van het bedrijf Warehouse De Pauw (WDP). Die verhuurde het pand aan een bonte verzameling ondernemers, sportclubs en vzw’s. Inmiddels staat het gebouw voor meer dan 60% leeg en is het sterk in verval.

"Met de plannen voor Leuven 2030 in het achterhoofd, is het vooral de bedoeling om de site een duurzame toekomst te geven. De opwaardering van de gebouwen moet dus meer zijn dan enkel een oppervlakkige facelift, ze moeten écht future-proof worden. Voor de concrete invulling van de site gaan we niet alleen in overleg met de stad en de buurt, maar ook met de huidige gebruikers van het gebouw." Philip Rubbens - Projectverantwoordelijke Marie Thumas

De bestaande gebouwen op de site hebben historische en industriële erfgoedwaarde. Ze zullen daarom gerenoveerd worden, in combinatie met nieuwbouw. De herontwikkeling zal een stadsproject met verschillende functies worden. Ondernemingen zullen een belangrijke plaats innemen maar ook verenigingen voor cultuur, sport en ontspanning - alsook bijpassende woonvormen – zullen een plaats krijgen. De ligging aan het kanaal en de groene rand zijn unieke troeven die zullen bijdragen aan de unieke beleving van de gebouwen van Marie Thumas.

Revive werkt de plannen verder uit in nauwe samenwerking met de stad Leuven, en in overleg met andere belanghebbenden zoals de huidige gebruikers, de naburige eigenaars en de buurt.

Deze plannen voor de nieuwe toekomst van de site zijn nog in volle ontwikkeling. Er is dus helaas op dit moment nog geen verdere info beschikbaar.

Wil je graag vanop de eerste rij op de hoogte blijven? Registreer je dan hier voor het Marie Thumas project, of volg Marie Thumas op Facebook en Instagram. Voor andere vragen kan je mailen mariethumas@revive.be

Interesse in Marie Thumas?

We horen graag wat jij zou willen betekenen in de herontwikkeling van de Marie Thumas-site of hoe je morgen vanaf hier je onderneming laat groeien.

Neem contact met ons op