Birdeye Medium
Kanaalzicht Langs Water Medium

Komet

Mechelen Vraag meer informatie

Binnenkort in Mechelen: Komet

Het Mechelse project KOMET wordt de nieuwe naam voor de Comet-site, een knipoog naar het verleden van de locatie. De voormalige bedrijventerreinen tussen de Leuvense Vaart en de Mechelse Vesten bulken al jaren van potentie en tal van partners werken dan ook keihard samen om dat niet onbenut te laten. Behalve een stijlvolle en gedurfde plek met veel open ruimte, zal het vooral een buurt opleveren waarvan de kracht ligt in verscheidenheid.

Komet in cijfers

  • Totale opp (m²) 40000
  • Opp fase 1 (m²) 16000
  • Totaal woon units 314
  • Tot de markt (m) 970
  • Minuten fietsen naar station 4
Rombout Stad Large

Waarom Komet?

Waar komt de naam KOMET vandaan? Wel, het project bevindt zich op de Comet-site waar tot 2007 biervaten geproduceerd werden door het bedrijf Comet N.V. Daarnaast zijn er ook al veel pintjes gedronken in de culinaire zomerbar KOMEET, die de voorbije zomers op het terrein stond. Met de nieuwe naam wil Revive de geschiedenis van de site eren, net als de prachtige tijden die er al beleefd zijn.

Meer details op onze Komet website
De Vaart Met Horeca In Plint Medium

Future-proof bouwen

De woonbuurten van Revive zijn buurten op mensenmaat waar levenskwaliteit primeert en die volledig aangepast zijn aan huidige en toekomstige uitdagingen. Hiervoor investeert Revive in de duurzame transformatie van oude industriële sites. Op die manier wordt de druk op de schaarse open en groene ruimtes weggenomen. Bovendien krijgt het stedelijke weefsel een hernieuwde dynamiek door de centrale ligging van vele oude sites. Revive gelooft rotsvast in een combinatie van ecologisch en sociaal-maatschappelijk duurzaam bouwen, gecombineerd met hedendaagse en tijdloze toparchitectuur.

Meer details op onze Komet website
Parkzicht Medium

Top architectuur

De architectuur op Komet werd uitgetekend door Crepain Binst Architecture en Areal Architecten. De hoofdbestemming van de site wordt residentieel, met een variatie aan woningen en appartementen in verschillende soorten en maten. De huizen worden vooral gebouwd rond het centrale park. De appartementen worden ondergebracht in een reeks geschakelde gebouwen tussen het park en de vaart. Langs het water komen ook high-end penthouses met een uniek uitzicht. Voor de ouderen wordt er voorzien in erkende assistentiewoningen.

Meer details op onze Komet website
Watertuin Woningen Medium

Focus op mobiliteit

In deze woonwijk wil Revive de auto zoveel mogelijk bannen. Op die manier verbetert de luchtkwaliteit aanzienlijk en wordt de omgeving een pak veiliger en rustiger. Een droomomgeving voor jong en oud! Om dit te kunnen realiseren, worden ondergrondse parkings gebouwd aan de rand van de site waar je je auto kwijt kan. Kortom, Revive streeft ernaar om een gemeenschap te bouwen waar een gezonde en veilige mobiliteit centraal staat.

Meer details op onze Komet website

Interesse in het aanbod op Komet?

Laat gerust een berichtje na via de Komet-website als je graag meer info zou krijgen over ons fantastische project in Mechelen

Naar de Komet website