Cadix Hr 02
Dsc 4310

Kadox

Antwerpen

Duurzaam op 't Eilandje

Kadox is een duurzaam woonproject met laag-energiehuizen en appartementen. De naam Kadox verwijst naar de Kattendijkdok en de Cadixwijk waar het in ligt. In het groen en toch dichtbij het stadscentrum, kortom : de Kadox-bewoners kunnen genieten van het beste van twee werelden.

Kadox werd officieel opgeleverd in 2016.

Kadox in cijfers

  • Totale opp (m²) 2000
  • Aantal units 30
  • Oplevering (jaar) 2016
  • Afstand tot MAS (m) 1000
  • Besparing energiefactuur (%) 70
Ligging Kadox

Uitstekende ligging

Kadox ligt in een levendige, groene stadswijk. Diverse scholen, crèches, winkels, jeugdbewegingen, banken, apothekers, restaurants en cafés, sportinfrastructuur,… alles ligt op fiets- en wandelafstand. Ook de winkelkern van Antwerpen bevindt zich op slechts enkele minuten.
In en rond Kadox is heel wat te beleven. Niet alleen het MAS is daarvan het bewijs. Ook Red Star Line Museum, De Shop en het Koninklijk Ballet van Vlaanderen dragen daartoe bij.

"Ik heb afgelopen winter niet één keer mijn verwarming moeten aanzetten." Charlotte - bewoonster Kadox
Cadix Hr 13

Reduceren van energieverbruik

Omdat in Kadox alles dichtbij ligt, is er een beperkte uitstoot van broeikasgassen.
Het reduceren van het energieverbruik gebeurt in de eerste plaats door een goede isolatie. Warmteverlies wordt vermeden en ook de oriëntatie van de gebouwen werd slim aangepakt, zo wordt ook de gratis warmte van de zon optimaal benut.

Het resultaat: een hoog wooncomfort en een lage energiefactuur. Ook buitenshuis wordt er bewust met de natuur omgegaan. Het regenwater wordt opgevangen in de groendaken.

130605 Kadox Npxl Revive Kadox Super High Res Voorkant 20130603 Large

Vernieuwende architectuur

De architectuur is vernieuwend en alles werd ontworpen om als ‘intelligente’ ruimte te fungeren. Duurzaamheid is hier geen doel, maar een middel. Er werd niet blindgestaard op techniek, maar er werd steeds gezocht naar de meest geschikte vorm. De gevel kenmerkt zich door een hedendaagse architectuur van baksteen en ruw pleisterwerk, waarbij elke woning duidelijk zijn eigen plaats krijgt in de ritmische opbouw van het gebouw.
Het architectenbureau HUB werd voor Kadox geselecteerd, bijgestaan door ABT-Deerns en Bureau Bouwtechniek. Ontwerpbureau Urban Landscape buigde zich over de landschapsarchitectuur en tuinaanleg van het gemeenschappelijke binnengebied.

Heb je een vraag?

Heb je een vraag of maak je graag een afspraak? Aarzel niet ons te contacteren!

Contact