icon-architectuuricon-levenskwaliteiticon-energieicon-mobiliteitarrowarrow-bigasaasabrightparkbrightparkicon buildingcastelijmcastelijmclipboardclosenieuwe-dokkennieuwe-dokkenden-draadden-draadden-indrukden-indrukeklaeklaicon-facebookgluehamburgerheader-bghero-bgicon-checkicon-instagramkadoxkadoxkometkometicon leaficon-linkedinicon-phonepier-kornelpier-kornelruterutesaffrousaffrouicon sunfineerfineertoil-bachetoil-bacheicon trainicon-twitterwattwattwatt-the-firmswatt-the-firms

Over ons

In 2008 ontmoette Nicolas Bearelle ondernemer en investeerder Piet Colruyt voor het eerst. Het begin van een unieke samenwerking die de wereld van projectontwikkeling in Vlaanderen en ver daarbuiten voorgoed zou veranderen. Met Revive willen we op een duurzame manier kwalitatieve en betaalbare woonbuurten creëren. Jouw thuis in de stad, met een minimale ecologische voetafdruk. 

Daarom investeert Revive in de duurzame transformatie van oude industriële sites. Zo wordt de druk op de schaarse open en groene ruimtes weggenomen. Bovendien krijgt het stedelijke weefsel een hernieuwde dynamiek, want vele oude sites genieten een centrale ligging. 

Louter hoog financieel rendement is nooit ons uitgangspunt geweest. Revive zoekt naar een balans tussen maatschappelijke, ecologische en economische meerwaarde. People, planet & profit; daarvoor klopt het hart van Revive. Onze missie in een notendop? Binnen die drie p’s fundamenteel het verschil blijven maken. 

B-CORPORATION

Voor deze duurzame en transparante aanpak werd Revive als het eerste Belgische bedrijf bekroond met de B-Corp accreditatie, het meest objectieve bewijs dat maatschappelijke en ecologische objectieven minstens even belangrijk zijn als winst. 

Screenshot 2018 03 08 17 31 05

Levenskwaliteit

De ultieme droom van Revive is elke inwoner meer levenskwaliteit en -vreugde schenken. Elk project is een uitnodiging om beter en gelukkiger te leven. Naast een eigen woning met een kleinere tuin of een appartement schenkt Revive u meer publieke groenruimte om voluit te genieten. Daarnaast plant Revive op diverse projecten een “buurtschuur”, met een sleutel voor elke inwoner.

Gemeenschappen ontstaan en relaties bloeien door het gemeenschappelijke bindweefsel. Dankzij deze relaties kunnen we als maatschappij verder groeien en bouwen aan een positieve toekomst en duurzame welvaart. 

Architectuur

Wij opteren steeds voor diverse woonvormen en een uitgesproken kwalitatieve architectuur. We zetten niet in op een standaardaanpak, maar trachten te innoveren. Daarom geven we onze architecten een visienota mee en vooral geen lastenboek met constructieve onderdelen en standaardmaten, want hoe kan men in godsnaam elk specifiek gezin in een standaardsysteem klikken? 

Screenshot 2018 03 08 17 31 15
Screenshot 2018 03 08 17 31 25

Mobiliteit

De wijken bevinden zich steeds vlakbij de stad, het station of een uitvalsweg. Met de fiets of zelfs te voet kom je makkelijk in het stadscentrum of een bus- of tramhalte . De auto krijgt op die manier een andere rol. Maar ze wordt niet helemaal verbannen. Parkeren gebeurt ondergronds, er wordt extra parkeerplaats voorzien voor bezoekers en elektrische laadpalen zorgen ervoor dat de buurt helemaal klaar is voor de toekomst. 

Energieoplossingen

Adieu CO2, welkom hernieuwbare energie en slimme technologieën! Van meet af aan was het voor ons duidelijk dat elke woning die we maken 100% toekomstgericht gebouwd zou worden. Met warmtepompen en zonnepanelen wekken we bijvoorbeeld onze eigen energie op die we meteen ook kunnen opslaan in onze eigen microgrids. Er wordt steeds gestreefd naar een e-peil dat onder het wettelijk voorgeschreven niveau ligt. Elke vorm van fossiele brandstof, weze het mazout of gas, wordt maximaal vermeden. En de materialen van lokale familiebedrijven genieten steeds de voorkeur bij de bouwprojecten. 

Screenshot 2018 03 08 17 31 42