Tijdelijke invullingen

Waarom tijdelijke invullingen?

Een tijdelijke invulling is voor Revive een plek waar mensen elkaar kunnen ontmoeten. Het is een plek waar er ruimte is voor sport en spel, voor kunst, voor workshops, om iets te eten en te drinken, om lekker te genieten,... de mogelijkheden zijn oneindig! Een tijdelijke invulling werkt rond 3 principes. Ruimte openstellen, uitbreiding van een bestaande wijk en creativiteit en fun. Bekijk hieronder onze tijdelijke invullingen.

Visual Ruimte Open Stellen 1

Ruimte open stellen

Ruimte en tijd vormen vandaag een absolute luxe, toch liggen ruimte en tijd vaak ook voor het grijpen. Wanneer Revive een oude industriële site aankoopt, start een lang proces van ontwerp, procedures en vergunningen. Ondertussen staan deze prachtige industriële ruimtes leeg en afgesloten. Het zijn ideale plaatsen om iets terug te geven aan de maatschappij, de buurt en creatievelingen. Daarom stellen wij de ruimte voor hem open om er een tijdelijke invulling te creëren.

Osa Pic Opening Stoom Fotos Fotgrafe Stoom 117

Uitbreiding bestaande wijk

Zo een oude industriële site is voor een buurt vaak een lange tijd een “dode plek” geweest. Vaak een plek om te mijden. Door een tijdelijke invulling te geven aan de site blazen we er nieuw leven in. De bestaande buurt kan op deze manier kennis maken met die plek en zelfs al met eventuele toekomstige bewoners Op die manier wordt onze leefbuurt geen "nieuwe wijk", maar een uitbreiding van een bestaande wijk.

Visual Creatief En Fun 1

Creatief en fun

Een tijdelijke invulling kan heel divers zijn. an kunst tot horeca, een maakatelier tot sportterrein, bijentempels, festival of speelplein... Wel moet het steeds aansluiten bij het toekomstige karakter van de site en passen in het eco-systeem van de omgeving.Revive ondersteunt graag initiatieven die zorgen voor een positieve dialoog met de buren en lokale overheden.

Heb jij ook ideeën voor een tijdelijke invulling?

We hebben meerdere projecten waar ruimte is voor een tijdelijke invulling. Contacteer Susanne via susanne@revive.be om van gedachten te wisselen.