Revive en innovatie

Als projectontwikkelaar kunnen wij impact maken door innovatie. De vastgoedwereld staat voor grote uitdagingen, zeker op het vlak van innovatie. Het zit in het Revive DNA om uitdagingen aan te gaan, daarom is innovatie in proptech (property en technology) bij ons prioriteit.

Innovatie teams

Een van de manieren waarop wij innovatie naar voren brengen is door het hele Revive team te laten meedenken en meewerken. Elke Reviver wordt gestimuleerd om nieuwe ideeën aan te brengen. Dit doen we door jaarlijks collega’s van verschillende departementen met elkaar in team, rond één thema, te laten samenwerken. Dit zijn onze innovation teams. Deze zijn opgedeeld in de thema’s, health & wellbeing, Vibrant neighbourhoods, planet positive en happy customers.

Visuals Innovation Page

Het team Health & Wellbeing focust tijdens de innovatie sessies op het bevorderen van de gezondheid en het welzijn van niet enkel onze bewoners, maar de hele wijk.

Een van de ideeën die hier naar voren kwam won het Ghent Proptech Start Up Weekend en werd opgepikt door verschillende media. Dit idee is nu volop in productie!

VRTNWS

MADE

HLN

Visuals Innovation Page2

Leven in een “goede buurt” is een niet kwantificeerbare meerwaarde. Als Revive willen we de buurt versterken, ontmoetingen faciliteren en een kader scheppen waar er ruimte en mogelijkheid is om samen te bouwen aan een kwaliteitsvolle en leefbare buurt.

Visuals Innovation Page3

Planet neutral handelen is al lang een tweede natuur voor Revive. In 2022 gaan we voor planet positive! Ook in 2022 proberen we een positieve impact te hebben op de planeet. Voorbeelden: Ambities rond carbon net-zero, initiatieven rond water, effecten op biodiversiteit, besparen grondstoffen door middel van circulariteit….

Visuals Innovation Page4

Het team Happy customers focust op klantentevredenheid. Welke tools en processen kunnen wij ontwikkelen om klanten hun tevredenheid te verhogen? Wij werken eraan!

Innovatie projecten

Met onze innovatie teams zorgen we ervoor dat we een structuur hebben om innovatieve concepten te ontwikkelen en te laten doorstromen naar onze projecten. Van buurtschuren tot tijdelijke invullingen, vastgoed as a service, WASCO, ESCO en home automation; het zijn stuk voor stuk voorbeelden van ons innovatief DNA.

ReLife/Exie

ReLife, experts in het kweken van hennep, en EXIE, gespecialiseerd in duurzaam bouwen, slaan de handen in elkaar om samen lokaal geteelde kalkhennep isolatiemateriaal te produceren. Duurzaam, circulair, ecologisch en bruikbaar als muur-, dak-, of vloerisolatie. Een perfecte match voor Revive!

In het nieuws

Homate

Homate heeft als doel domotica voor iedereen toegankelijk te maken én het naar jouw thuis te brengen. Je huis of appartement vanop afstand besturen wordt kinderspel. Daarbij heeft Homate niet enkel oog voor comfort, maar het reikt ook oplossingen aan om je woning energiezuiniger te maken! Revive was de perfecte springplank om het concept op een van onze projecten te realiseren.

In het nieuws

Werfbuur

Werfbuur helpt de overlast van een bouwwerf voor de buurt beter te beheersen door middel van transparante communicatie en pro-actieve detectie van potentiële overlast. Een werf is een complexe omgeving met verschillende actoren waardoor niet iedereen zich altijd bewust is van de impact op de omgeving. Werfbuur houdt iedereen alert en verantwoordelijk. Een perfecte partner voor Revive.

In het nieuws

Fytolutions

Met behulp van Hennep saneren we historische vervuilde gronden op een ecologische en natuurlijke manier. Dankzij ons onderzoek naar innovatieve bio-based materialen proberen we er voor te zorgen dat saneren ook loont voor de landbouwer.
Onze krachtlijnen:

  • Verminderen uitstoot CO2
  • Verminderen grondvervuiling
  • Aanbieden ecologische alternatieven
In het nieuws

Woonmodule

De woonmodule is een tool waar wij gebruik van maken op onze project websites. Het vergemakkelijkt de zoektocht naar een woning. Kopers kunnen vanop het masterplan een kavel selecteren en zien dan meteen alle nuttige informatie. Een kavel kan zelf online gekocht worden door de woonmodule webshop.

In het nieuws

Warmte Verzilverd

Op zo’n 500 meter van onze Minerve site in Edegem bevindt zich het alomgekende Agfa-Gevaert: een onderneming die heel wat energie verwerkt, met een grote restwarmte als resultaat. In plaats van deze zomaar verloren te laten gaan, wordt deze dankzij Agfa Gevaert, Warmte Verzilverd en Minerve gebruikt om de volledige site te bevoorraden. Een innoverende infrastructuur met schone energie als resultaat!

In het nieuws

Heb of ken jij een bedrijf met vernieuwende ideeën of concepten over circulair bouwen, waterbeheer, energietransitie, home automation, ...?

Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Onder het motto 1 + 1 = 3, willen we organisaties ondersteunen bij het uitwerken van hun idee of concept. Zo kunnen we elkaar versterken en ons netwerk uitbreiden.

Contacteer onze impact manager Jeroen! jeroen@revive.be

Interesse in innovatie? Er is nog veel meer in de pipeline! Houd ons dus goed in de gaten.