Duurzame transformatie

Revive investeert in de duurzame transformatie van oude industriële sites. Het potentieel van deze sites wordt gerealiseerd waardoor niet-ontgonnen gebied gespaard kan blijven. De oude fabriek van smeeroliefabrikant Elektrion in Gent, bijvoorbeeld, of de voormalige drukkerij van Die Keure in Brugge. Stuk voor stuk leven ze terug op tot nieuwe buurten waar het aangenaam leven is.

Dsc 0059 Large

Brown to bright

Stadskankers transformeren naar frisse en duurzame omgevingen om te leven. Met maatschappelijk en ecologisch rendement! Dit is onze dagdagelijkse ambitie. Revive concentreert zich op brownfield-sites, braakliggende terreinen en verlaten gebouwen in plaats van onontgonnen gebied of greenfield land, omdat brownfieldontwikkeling het enige respectvolle antwoord is voor onze toekomstige samenleving. Onze missie is om verlaten en vervuilde terreinen te regenereren in duurzame gemeenschappen: groene woonruimten met een sociale, demografische en functionele mix.

Den Draad Site 9 Large Bijgeknipt

Investeren in de toekomst

Wanneer we gronden ontwikkelen is dat steeds met een blik naar de toekomst. Het streven naar maatschappelijke en ecologische oplossingen is belangrijk, veel belangrijker dan het financiële doel. Vertrekken vanuit de maatschappij en haar noden en zoeken naar het juiste product of dienst bij. We geloven daarbij sterk in participatie en informatie, en een optimale verhouding tussen wonen, werken en vrije tijd.

Saffrou Fotos Bijeenkomst 146 Copyr Marcel Samyn 52 Large

Met respect

Zowel bij de identiteit van het project, als de architectuur en het bouwproces respecteert Revive de geschiedenis van de site. Ondanks de vaak vervuilde en soms negatieve historiek van onze projecten, trachten we steeds de goeie elementen mee te nemen naar de nieuwe toekomst. Zo is er steeds aandacht om sloopmaterialen te hergebruiken, betrekken we archeologen bij de start van onze werken, en trachten we originele elementen steeds te integreren in de nieuwe architectuur.

Ontwikkelen met Revive?

Heb je een site die je met ons wil bespreken? Of wil je meer info over hoe we werken? Stuur e-mail met jouw vraag naar emilie@revive.be en we nemen snel contact met je op.