B Corp

Voor zijn duurzame en transparante aanpak werd Revive als het eerste Belgische bedrijf bekroond met de B Corp bedrijven , het meest objectieve bewijs dat maatschappelijke en ecologische objectieven minstens even belangrijk zijn als winst.

Bcorps June21St 204

Wat is B Corp

B Corp is een Amerikaanse organisatie die werkt aan het opbouwen van een internationaal netwerk van bedrijven die zich inzetten voor duurzame projecten. Deze bedrijven leggen de lat hoog als het gaat om sociale en/of ecologische impact, transparantie en verantwoordelijkheid. Ze meten de impact van een bedrijf op al zijn stakeholders, medewerkers, leveranciers, de maatschappij en de omgeving. Anders dan traditionele organisaties, voelen gecertificeerde B-Corporations zich verplicht om de impact van hun besluiten niet alleen af te wegen vanuit de belangen van hun aandeelhouders, maar ook vanuit alle andere stakeholders.

Bcorps Day1 64 Large

Waarom is Revive een B Corp?

Revive wil de gevestigde waarden herdefiniëren in een conservatieve sector zoals die van de vastgoedontwikkeling. Onze unieke aanpak en visie werd in 2012 reeds bekroond met het B-Corporation certificaat. Dankzij B Corp heeft Revive een duidelijk beeld van haar grootste toegevoegde waarde, een richtlijn om ze te verbeteren en een label dat kan gebruikt worden om ons concept te bewijzen.

E Sdg Goals Icons Individual Rgb 17

Supplier Code of Conduct

Eén van de SDG's (Sustainable Development Goals) waar Revive sterk op inzet, is SDG 17: Partnership for the Goals. Daarom laten we al onze partners onze Supplier Code of Conduct tekenen. B Corp bedrijven kijken namelijk niet alleen naar de impact van hun producten en diensten, maar hebben ook expliciete aandacht voor de duurzaamheid van alle aspecten van bedrijfsvoering. We willen de bedrijven waar we mee samenwerken aanmoedigen om hier aandacht voor te hebben. In de gedragscode schetst Revive de minimale vereisten waaraan onze leveranciers moeten voldoen met betrekking tot transparantie, arbeidspraktijken, impact op het milieu en de maatschappij, gezondheid en veiligheid.

Lees hier onze Supplier Code of Conduct

Interesse in B Corp?

Wil je een B Corp worden maar heb je nog vragen? Revive is een trotse B Corp-ambassadeur. Onze Social Impact experte Susanne beantwoordt graag jouw vragen en brengt je met plezier in contact met de juiste personen. Je kan haar bereiken via susanne@revive.be