Wat is een tijdelijke invulling?

Koszary Kultury Fot  Lukasz Gryko 6

Industriële sites zijn gebouwen met een geschiedenis, een schoonheid en charme. Heb je wel eens gehad dat je voorbij zo een pand loopt en denkt “hier zou een kunstgalerie echt passen, of een restaurant, of…” Wel, dat is exact wat tijdelijke invullingen willen doen, maar net iets anders. We leggen het graag even uit.

Wat zijn tijdelijke invullingen?

Wanneer Revive een oude industriële site aankoopt, start een lang proces van ontwerp, procedures en vergunningen. Ondertussen staan deze prachtige industriële ruimtes leeg en zijn ze afgesloten. Het zijn nochtans ideale plaatsen om iets terug te geven aan de maatschappij, de buurt en creatievelingen. Daarom laten we hen er tijdelijke invullingen organiseren. Onze bedoeling van een tijdelijke invulling is dus om wat lange tijd voor een buurt een “dode plek” was, terug nieuw leven in te blazen.

Voor de buurt & maatschappij

Een tijdelijke invulling is er in de eerste plaats voor de buurt. Dat wil zeggen dat het moet passen in het ecosysteem van de omgeving. Elke buurt is namelijk anders en heeft dus ook behoefte aan wat anders. Op die manier wordt de site geen "nieuwe wijk", maar een uitbreiding van een bestaande wijk.

Verder moet de tijdelijke invulling ook wel steeds aansluiten bij het toekomstige karakter van de site, we proberen zeer veel initiatieven mogelijk te maken op onze sites, en daarom kan een tijdelijke invulling heel divers zijn.

Onze tijdelijke invullingen

Conclusie: de 3 pijlers

Tijdelijke invullingen steunen op 3 pijlers. In eerste instantie willen we ruimte open stellen. Ruimte is schaars en hier ligt die voor het grijpen, daarom stellen wij het graag open.

De tweede pijler is het uitbreiden van een bestaande wijk. Wij willen deze plek nieuw licht geven en laten leven met de huidige buurt. Buren en toekomstige bewoners kunnen zo de buurt en elkaar al leren kennen. De derde pijler is creativiteit en fun. Van kunst tot horeca, een maakatelier tot sportterrein, bijentempels, festival of speelplein…

Organiseer je graag een tijdelijke invulling op één van onze sites?

Heb jij ook ideeën voor een tijdelijke invulling?

We hebben meerdere projecten waar ruimte is voor een tijdelijke invulling. Contacteer Susanne via susanne@revive.be om van gedachten te wisselen.