​Revive is 1 van de 10 finalisten die genomineerd is voor de 2020 ULI Europe Awards for Excellence!

door Roxanne

Ekla Finalist2

Revive is 1 van de 10 finalisten die genomineerd is voor de 2020 ULI Europe Awards for Excellence! Een duidelijk voorbeeld dat doen wat je zegt gewaardeerd wordt.

In deze moeilijke tijden waar iedereen in de vastgoedwereld preekt in te zetten op duurzaamheid en preekt sociaal, maatschappelijk verantwoord en betaalbaar te zijn, wordt Revive door een onafhankelijke professionele jury beloond om zijn voortrekkersrol in binnenstedelijke reconversie.

In 2019 realiseerden wij, met EKLA, een project dat voldoet aan eisen waar de meesten vandaag pas, door deze wake-up call, aan beginnen denken.

Onze missie om stadskankers in toekomstbestendige, koolstofvrije en geconnecteerde stadswijken te transformeren, en daarnaast ook de maatschappelijke uitdagingen aan te pakken, blijft niet bij een mooie tekst op onze website of holle marketing slogans.

"We make places to live, work and love, and are passionate about being the change our society needs. We built society… and we got nominated for the 2020 ULI Europe Awards for Excellence as the only Belgian real estate development finalist with our project EKLA in Sint-Jans-Molenbeek!"

Je kan de 2020 ULI Awards for Excellence vergelijken met de Oscars voor toekomstbestendige vastgoedontwikkelingen.

Deze award erkent uitmuntende binnenstedelijke vastgoedprojecten in de publieke, private en non-profit sector binnen de EMEA-landen. Finalisten worden gekozen uit projecten met gemengde bestemmingen, evenals specifieke initiatieven op vlak van wonen, werken, kunst en cultuur.

In het bijzonder moeten deze projecten uitblinken in betaalbaar wonen, sociale meerwaarde, duurzaamheid, weerbaarheid, herbestemming, creativiteit, kunst, cultuur en maatschappelijke betrokkenheid.

Lees hier meer over de award

Over The ULI

The Urban Land Institute, is een non-profit onderzoeks- en opleidingsorganisatie. Opgericht in 1936, met vandaag meer dan 40.000 leden wereldwijd, vertegenwoordigt ULI een breed spectrum van vastgoeddisciplines in de private en publieke sector. Met een divers forum van vastgoed experts, stimuleert ULI een open conversatie, ideeën en uitwisseling van kennis, informatie en ervaring tussen de bedrijfsleiders en beleidsmakers.

Zo maken we samen onze steden tot betere plaatsen om te leven, werken en vrije tijd te beleven.

Lees hier meer over The ULI
2020 Revive Ekla Brussel Fotografie Valerie Clarysse 24

Over EKLA

Ekla is de eerste fase van een gedurfd project in Sint-Jans-Molenbeek – de tweede armste gemeente van België - waarin sanering, herbestemming en opwaardering centraal staan. Deze wijk heeft een enorm potentieel, maar heeft daarvoor ook de nodige investeringen nodig. Dankzij enorme inspanningen door de lokale overheden in het verbeteren van publiek transport, en de creatie van de mobiliteitshub “Brussel West” heeft deze locatie een groot potentieel. Maar Molenbeek heeft natuurlijk nog andere uitdagingen…

De voormalige Ekla brouwerij is sind de jaren 80 verlaten en deels afgebroken. Revive kocht een eerste deel van 6.000m² braakliggend maar verontreinigd terrein, en herontwikkelde dit in een compacte site voor gemengd gebruik, waar wonen, werken, leren en vrije tijd naadloos verweven zijn. Heel belangrijk is dat de helft van de woongelegenheden voor een sociale doelgroep bestemd zijn en dat deze ontwikkeling aangevuld wordt met een kinderopvang en school. Daarnaast wordt ook nog een deel door de openbare instantie aangeboden om betaalbaar wonen mogelijk te maken.

Image005 Large

In de 18 verdiepingen tellende woontoren bevinden zich 92 appartementen die verkocht werden aan investeerders en particuliere bewoners.

Een deel van de units werden door het Revive Investeringsfonds in eigen beheer gehouden, en onder het Hejme co-living merk verhuurd. Deze formule omvat, naast de huur, ook een “housing as a service” vast pakket wat de meeste diensten (water, warmte en wifi) inhoudt.

Het Real Estate Investment Trust Inclusio dat binnenkort publiek de beurs op gaat, beheert ook een ander deel van de verhuur appartementen.

Zo wordt een breed spectrum aan een brede doelgroep van onze maatschappij de kans gegeven om in deze unieke ontwikkeling een nieuwe gemeenschap te vormen.

Het 24.000m² grote project heeft het gezicht van deze buurt drastisch veranderd en brengt niet alleen de nieuwe, maar ook de bestaande buren samen. Een lokale kruidenier, extra voorzieningen en verschillenden diensten brengen nieuw leven en doen de buurt heropleven. Het complex wordt een nieuw kloppend hart van wat voorheen een verloren stuk Brussel was.

Ekla render ext tuin

De tweede fase bevat ook plannen voor een technisch middelbare school. Molenbeek heeft een van de hoogste werkloosheidscijfers bij jongeren, dus de extra onderwijscapaciteit van 700 leerlingen zal een hoge toegevoegde waarde aan de gemeenschap geven.

Daarnaast plannen we ook nog een expansie van het Hejme co-living concept met nog eens een extra 100 woongelegenheden.

Meer info over EKLA vind je op de website

Interesse in Ekla?

We hebben je nog heel wat meer te vertellen over ons project. Bel of mail ons gerust om een afspraak te maken op de site.

Contact