Tijdelijke invulling in Gent

Vynckier Zw

De Vynckier site was lang een industriële hotspot in Gent, maar met de tijd werd de site steeds minder gebruikt en had ze nood aan een nieuwe impuls. Die impuls geven we door een volledige herontwikkeling van de site en een levendige tijdelijke invulling.

Vynckier

Deze site wordt een innovatieve en bruisende (werk-)omgeving, met respect voor het rijke erfgoed en verleden, klaar voor de toekomst. De locatie is uitstekend geschikt als logistieke hub om van hieruit de stad te bevoorraden. In de toren hebben we de onderste verdieping nu beschikbaar gemaakt voor een consortium van armoedeorganisaties die de site gebruikt voor opslag en verdere verdeling van voeding. Verder zijn er ook buurtondersteunende activiteiten zoals met de open air cinema HOFF.

We schetsen hier graag een beeld van wat er op Vynckier allemaal te doen is:

Kompass Chase Status 2

Kompass Klub

Kompass Klub is waarschijnlijk één van de bekendste partners die hier tijdelijk thuis is. Dit Gentse icoon doet de site zeker bruisen, en als pionier op artistiek en technologisch vlak passen ze perfect in het toekomstbeeld dat we voor site hebben. Ze waren al lang op zoek naar een nieuwe locatie, en we zijn blij dat we ze hier alvast tijdelijk terug een plaats in de stad hebben kunnen geven.

Nucleo

Nucleo

Er zijn 4 verdiepingen die ter beschikking worden gesteld aan jonge opkomende kunstenaars via Nucleo. Er is veel nood aan betaalbare ateliers in de stad, en met deze ruimte hopen we ze een plek te geven waar ze zichzelf kunnen ontplooien, hun werk zichtbaarheid geven en samen een sterk artistiek netwerk kunnen uitbouwen.

We zijn blij dat we deze artiesten kunnen helpen die voor een groot deel ook zorgen voor de creatieve bedrijvigheid en de positiviteit die Gent zo uniek maakt.

Fill Fire

Op de bovenste verdieping maken we ook een link met de toekomst van de sites, daar is er ruimte voor duurzame maak-ateliers met een innovatieve touch. Een bedrijfje waar we zelf heel enthousiast over zijn is Fill Fire. Een hervulbare geurkaars op basis van koolzaadwas!

Lees hier meer over de grootse plannen voor de Vynckier site

Vynckier