Revive zet eerste stappen op Portugese vastgoedbodem

Arcoverde

Revive en Krest investeren in nieuw project "Arcoverde" in Lissabon met 200 nieuwe wooneenheden tegen 2024

Lissabon, 25 januari 2023 - Revive en Krest Real Estate investments, leiders in vastgoedontwikkeling en renovatieprojecten, hebben zojuist hun eerste partnerschap in Portugal aangekondigd. Het gezamenlijke project heet Arcoverde - nieuw stedelijk wonen.


Het project van de twee Belgische projectontwikkelaars is gelegen in een gebied dat door de gemeente Oeiras wordt gerenoveerd en bestaat uit 8 gebouwen met appartementen van 1 tot 4 slaapkamers, in totaal 200 eenheden met ondergrondse parkeergelegenheid en commerciële eenheden. Een reeks voorzieningen zal beschikbaar zijn voor de bewoners en voor de gemeenschap in het algemeen.


De ontwikkeling van dit gebied staat in het middelpunt van een renovatie-initiatief van de gemeenteraad van Oeiras en heeft tot doel de biodiversiteit en de natuur van het gebied waarin het zich bevindt, te bevorderen. Arcoverde zet in op het creëren van openbare en vrijetijdsruimten waarvan niet alleen de bewoners, maar ook de gemeenschappen in de omgeving kunnen genieten.
Duurzaamheid is het motto van het project dat tot doel heeft de energie-efficiëntie van gebouwen te verbeteren, waardoor de energiekosten kunnen worden verlaagd.


"We zijn erg enthousiast om dit eerste gezamenlijke project met Revive in Portugal te starten. Dit project sluit aan bij de doelstelling van KREST om bij te dragen aan het sociale, ecologische en economische welzijn, in dit geval in de stad Paço d'Arcos. Arcoverde zal bijdragen aan de levenskwaliteit van de hele omringende gemeenschap. Dat is wat ons drijft: investeren en duurzame projecten ontwikkelen die waarde creëren voor het gebied en de gemeenschappen," zegt Claude Kandiyoti, CEO van Krest.


Alexandre Huyghe, CEO van Revive, voegt hieraan toe: "Dit wordt een van onze eerste projecten in de regio Groot-Lissabon. Een project dat nieuwe manieren van leven en interactie zal creëren, altijd gericht op mens en milieu. Wij zijn erg benieuwd naar het eindresultaat en dragen bij aan de regeneratie van dit deel van de gemeente Oeiras, dat zijn inwoners en potentiële inwoners zoveel te bieden heeft."


Oeiras heeft momenteel ongeveer 30% van de technologiebedrijven met vestigingen in Portugal, zoals Google, Cisco, Dell en Samsung. De Raad heeft in 2019 het programma Oeiras Valley gelanceerd, dat tot doel heeft de activiteit van grote bedrijven in het hightechgebied in de gemeente uit te breiden en meer dan 12.500 in dit gebied gespecialiseerde werknemers aan te trekken.