Revive presenteert haar social and environmental report 2018

door Roxanne

Voorblad Revive Sus Report

Sinds 2009 kan Revive de herbestemming van reeds 750.000m² brownfields op haar palmares zetten. Sommige van die brownfields zijn ondertussen bruisende woonwijken in stedelijke gebieden met minstens 25% open ruimte en/of publiek domein. Andere brownfields zijn nog volop in ontwikkeling, want Revive blijft haar missie om verlaten en vervuilde terreinen te regenereren in duurzame gemeenschappen verder zetten.

Revive CEO Nicolas Bearelle reflecteert over de voorbije 10 jaar en hoe Revive zich als kleine, klimaatproblematiek-bewuste projectontwikkelaar gepositioneerd heeft in de markt.

7 Nicolas Beaurelle Export S40 Large

"Onlangs vroeg iemand me waarom wij met Revive doen wat we doen en wat me persoonlijk drijft om energie te stoppen in maatschappelijke vernieuwing en vergroening van onze projecten. Ik had daar eigenlijk nooit bij stilgestaan en ben dus ook het antwoord schuldig gebleven. Het is als vragen waarom de zon schijnt.

10 jaar terug, midden in de financiële crisis, zijn we gestart met een project vanuit de gezonde goesting om beter te doen, vooral voor onze maatschappij, en ook voor onze gemoedsrust. Ik ben steeds ontzettend onrustig en ongerust geweest als het over klimaat gaat. De gevolgen van de klimaatcrisis zijn navenant voor ons maatschappelijk model. De polarisatie groeit, de onverschilligheid ook, en het cynisme stijgt."

Voor ons is het glas altijd halfvol. We zijn graag een beetje naïef, en vooral positief. We geloven niet dat gejammer en gezeur leidt tot oplossingen, maar wel dat systematische innovatie en grootschalige interventies kunnen leiden tot het verleggen van een belangrijke steen in de rivier. We hebben met Revive het geluk in een sector actief te zijn die een grote impact heeft op maatschappelijk en ecologisch vlak. We kunnen echt het verschil maken en geloven in de noodzaak er van. Als we niet zouden doen wat we doen, missen we historische kansen.

""We zijn na 10 jaar ook uitgegroeid tot een mooi bedrijf, een groot team met echte unieke realisaties die maatschappelijk, ecologisch én financieel relevant zijn. Die relevantie is altijd een drijfveer geweest. We willen geen ideeën verkopen maar vooral realiseren."" - Nicolas Bearelle - CEO Revive
Bcorps June21St 204

We merken ook dat - gelukkig - de publieke opinie snel verandert en de ‘awareness of urgency’ groeit. Door zelf het voorbeeld te tonen en te blijven prediken buiten onze eigen kerk, willen we deze beweging blijven versterken.

Onze erkenning als B-Corp én de waardering van onze klanten en investeerders is het mooiste bewijs dat we doen wat moet. We want to be the best for world, not only the best in the world.

Lees hier meer over B Corp
Voorblad Revive Sus Report

Omdat we hebben geleerd niet alles als vanzelfsprekend te nemen waar we dagdagelijks op werken, hebben we voor het eerst een Sustainability Report uitgebracht. We beschrijven hierin oa hoe we in onze dagdagelijkse werking inzetten op de Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties, maar ook hoe ons team mentaal fit blijft en waarom we cohousing projecten op onze sites organiseren. Dit en meer lees je terug in het Social and Environmental Impact Report 2018.

Klik hier om het rapport volledig te lezen

Ontwikkelen met Revive?

Heb je een site die je met ons wil bespreken? Of wil je meer info over hoe we werken? Stuur e-mail met jouw vraag naar alexandre@revive.be en we nemen snel contact met je op.