Revive Learning: Isolatie

Builder In Protective Helmet And Googles Doing Ins Wj3 Ad3 Y

De eerste Revive learning gaat over isolatie. In 2021 kwamen we namelijk in het nieuws met het feit dat we 500.000 hennepplanten hebben gezaaid in Molenbeek, om ze later als isolatiemateriaal te kunnen gebruiken in ons nieuwe Molenbeekse project Tannat.

Is hennep beter dan gewoon isolatiemateriaal? En waarom vinden we het zoeken naar alternatieven belangrijk? Ontdek het in onze eerste learning!

Wil je graag het artikel op VRTNWS lezen? Klik hier

PUR en PIR

Bij Revive proberen we steeds een open mind te houden over nieuwe en duurzamere alternatieven in heel ons bouwproces. De huidige standaard op de markt is nog steeds PUR en PIR. Hiermee werken ook wij bij Revive nog vaak, maar wat zijn PUR en PIR? Bekijk in de eerste video waarom we alternatieven zoeken en waarop we letten tijdens het zoeken van die alternatieven.

Thermogran

Uit ons onderzoek is gebleken dat omwille van diverse redenen PUR op korte termijn nog steeds een rol zal blijven spelen, maar er zijn ook een aantal interessante alternatieven naar voor gekomen die we wel haalbaar achtten te implementeren in onze projecten, zoals het project Komet in Mechelen. Op het vlak van isolatie hebben we er daar onder meer gekozen voor Thermogran als vloerisolatie toe te passen. Ontdek in deze video meer Thermogran.

Minerale wol

Een ander isolatiemateriaal dat perfect past in onze strategie om meer met circulaire en natuurlijke materialen te gaan bouwen is minerale wol. Minerale wol is eigenlijk een verzamelnaam voor glaswol, rotswol en cellenglas. Op Minerve werken we met glaswol voor de isolatie van de spouwmuren van de appartementen. In volgende video lichten we de toepassing van minerale wol op Minerve verder toe.

Kalkhennep

Op dit moment staan er maar liefst 500 000 hennepplantjes op onze site te groeien om later als isolatiemateriaal te gebruiken. Hennep is een van de snelst groeiende gewassen en heeft een positief effect, zowel op de bodem als op de lucht. Op deze manier helpt hennep ook Revive een beetje om onze ambitie te bereiken om in 2030 een co2-neutraal bedrijf te zijn. De laatste video vertelt meer over kalkhennep op het nieuwe project Tannat in Molenbeek.