Positieve impact op de buurt

Dok Gent 1

Wanneer Revive een oude industriële site aankoopt, start een lang proces van ontwerp, procedures en vergunningen. Ondertussen staan deze prachtige industriële ruimtes leeg en zijn ze afgesloten. Maar het kan anders! Onder het motto “We built society” organiseren wij er tijdelijke invullingen.

Revive ondersteunt graag initiatieven die zorgen voor een positieve dialoog met de buren en lokale overheden. Het mag dan wel tijdelijk invulling heten, de positieve impact is vaak permanent.

Tijdelijke invulling als lab

We zoeken voor onze tijdelijke invullingen steeds naar een bestemming die past bij de toekomstige plannen voor de site. Het is een “lab” waar nieuwe ideeën getest kunnen worden en eventueel een plek krijgen in de toekomstige bestemming. Al deze initiatieven worden opgezet in co-creatie met lokale overheid, buren, lokale initiatiefnemers en Revive. Op deze manier zorgen we voor een positieve impact op de buurt nog voor de eerste schop de grond in gaat.

Enkele succesverhalen:

  • De DRUKDOENERY in Brugge die we transformeerden in een broeihaard van sociale en artistieke nijverheid.
  • KERK in Gent, een inspirerende oase in de stad vol met creatieve activiteiten gaande van een zeefdrukatelier, openluchtevenementen tot buurtmoestuintjes en een pingpongclub.
  • DOK in Gent, een bruisende en inspirerende ontmoetingsplek met kleine en grote evenementen voor jong en oud.
  • Lab Zorro in Mechelen, met een zomer- en winterbar, een padelclub, moestuintjes in bigbags, fitness club The Box en de aanleg van fiets-en wandelpaden van de Vaart richting de ring om de doorlaatbaarheid van de site alvast te promoten.
  • STOOM in Oudenaarde, een samenkomst van 3 vzw’s die een team vormt van jonge creatieve geesten. Een polyvalente ruimte, het overdekt skatepark ‘De Loods’ en de zomerbar ‘t Pleintje vormen het geheel.