Hoe Revive de B Corp-waarden uitdraagt tijdens de Corona-crisis

door Roxanne

Unnamed 1

In maart was het B Corp maand en wàt een maand is het geweest... Terwijl COVID-19 onze economie, infrastructuur en alledaagse routines in het gedrang bracht en nog steeds brengt, worden we eraan herinnerd dat ons werk naar een inclusief, rechtvaardig en gebalanceerd economisch systeem nog nooit zo belangrijk is geweest.

Deze crisis treft ons allemaal, maar vooral de meest kwetsbaren.

Meer dan ooit moeten werknemers en gemeenschappen, volksgezondheid en veiligheid boven winst gesteld worden.

Het Revive team neemt haar verantwoordelijkheid en zet collectief haar schouders onder het bedrijf. We nemen hierbij de B Corp pijlers, ook in deze tijd, in acht :

B Corp Pijlers 2 Indesign Bewerkt Afmeting

Zo is “Workers” oftewel “Werknemers” één van de B Corp pijlers. Ook in tijden van COVID-19 is er veel aandacht voor het welzijn van het team. Alle Revive werknemers werken dezer dagen van thuis uit. Het is zeker niet altijd evident om zonder collega’s en vaak met kinderen thuis altijd even productief te zijn. Revive heeft hier oog voor en geeft iedereen voldoende ruimte om de balans tussen het werk en het privéleven te houden. Door deze vrijheid te creëren, blijft iedereen mentaal gezond. Iets wat ook het bedrijf ten goede komt op de lange termijn.

Een andere pijler is “Environment” oftewel “Milieu”. Hierbij wordt gekeken naar onze impact op de omgeving. Nu iedereen aan het thuiswerken is, lanceerden we intern de policy 'Environmental Home' om het ecologisch bewustzijn in home offices onder de aandacht te brengen. Hierin staan tips om bijvoorbeeld het papiergebruik tot een minimum te reduceren, apparaten uit te schakelen als ze niet gebruikt worden en enkel producten te bestellen bij duurzame en verantwoordelijke leveranciers.

De belangrijkste pijler op dit moment van B Corp is “Community” oftewel “Gemeenschap”. We moeten meer dan ooit onthouden dat we we allemaal, waar we ook zijn, onderling afhankelijk zijn, met elkaar verweven zijn en dat we hier samen in zijn.

Interesse in B Corp?

Wil je een B Corp worden maar heb je nog vragen? Revive is een trotse B Corp-ambassadeur. Onze Social Impact experte Susanne beantwoordt graag jouw vragen en brengt je met plezier in contact met de juiste personen. Je kan haar bereiken via susanne@revive.be