Dji 0287
Dji 0224

Stocznia Cesarska

Vraag meer informatie

Reconversie van oude scheepswerven

Revive en Alides, twee Gentse vastgoedspelers, zullen de Imperial Shipyards in het Poolse Gdansk transformeren naar een bruisende stadswijk, met oog voor een duurzame totaalaanpak en een hoge levenskwaliteit. De nieuwe wijk krijgt de naam Stocznia Cesarska. Je vindt uitgebreide informatie over het project op de website.

Stocznia Cesarska in cijfers

  • Totale opp (m²) 400000
  • Te bouwen opp (m²) 300000
  • Aantal wooneenheden 3500
  • Te voet naar centrum (min) 15
Stik3 001

Nieuwe toekomst

Het masterplan bestaat uit een gediversifieerd aanbod van residentiële gebouwen, met meer dan 3500 wooneenheden. Bestaande gebouwen met erfgoedwaarde worden gerenoveerd en zullen worden ingevuld door commerciële ruimtes, kantoren, cultuur, ontspanning en hotels, Daarnaast zal een nieuwe wandelpromenade de Imperial Shipyards rechtstreeks verbinden met het centrum van de stad langsheen de rivier.

"When Nicolas signed the contract and bought the Imperial Shipyard, we took a cab together. Before leaving, he told the cab driver he had just bought the shipyard. On which the taxi driver told me my friend was drunk. When I confirmed the story, the taxi driver was convinced we were both drunk!" Den Lackner - Transactiespecialist van het project
Stocznia Cesarska

Rijke geschiedenis

Tijdens de jaren ‘70 &’80 kwamen vele arbeiders van de scheepswerven in opstand tegen het communistische regime door stakingen te organiseren. In die periode ontpopte de scheepswerf van Gdansk zich tot de bakermat van de “Solidarnosc” beweging onder leiding van Lech Walesa, de latere president. In 1980 kwam de zogenaamde “Gdansk overeenkomst” tot stand. Deze omvatte 21 eisen van de scheepswerf arbeiders en erkende de onafhankelijke “Solidarnosc” vakbond. Deze overeenkomst heeft de val van het communisme in Europa bespoedigd.

Gdansk Render 3

Dynamische stad

De stad Gdansk maakt deel uit van het grootstedelijk gebied Tri-City, het vierde grootste stedelijke gebied van Polen met ca 1,4 miljoen inwoners. Tri-City is een van de meest dynamische en snelst groeiende gebieden in Polen. De Imperial Shipyard site is gelokaliseerd ten noorden van de historische binnenstad. Het bevindt zich langs de oevers van de rivier de Wisla Martwa, op 15 minuten wandelafstand van het centrum van de stad.

Imperial Shipyard Strook

Strook

Revive werkte samen met de Belgische kunstenaar Strook. Hij zorgde voor een uniek kunstwerk dat volledig gemaakt werd uit hout dat teruggevonden werd op de shipyards. Het kunstwerk verwijst zowel naar het rijke verleden van de site, maar staat ook symbool voor de vernieuwing die er komt.

Meer info over het project vind je op de website van Stocznia Cesarska

Klik hier om naar de website te gaan

Nog even geduld...

Heb je interesse in dit project? Registreer je dan alvast op onze Hejme website zodat wij je kunnen contacteren eens we starten met de verhuring.

Hejme projecten