B11 Cavallia Odkrywa Nowe Karty Historii 1
P20 136 Poznan View 220809 1

Poznań

Oude militaire kazerne in stadscentrum van Poznań

Revive en BPI Real Estate slaan de handen in elkaar om één van de de grootste vastgoedtransacties van Polen te realiseren. Samen verwerven we een oude militaire kazerne in het centrum van de Poolse grootstad Poznań. Op de 5,5 hectare grote site bouwen we de komende jaren een gemengd project met meer dan 1.000 appartementen, kantoren, commerciële ruimtes en ruimtes voor services.

Revive en BPI Real Estate sluiten een joint-venture om één van de grootste vastgoedtransacties van Polen te realiseren. Zo tellen we elk 50 procent van het totale bedrag van 26 miljoen euro neer voor de site van een oude, verlaten militaire kazerne in Poznań, vlak naast het centrale station van de stad. De site doet momenteel dienst als een grote parking en wordt nu dus herontwikkeld tot een volledig nieuw stadsproject met meer dan 1.000 wooneenheden.

"Het past volledig binnen het plaatje van onze bedrijfsmissie: verloederde, onderbenutte stadslocaties een nieuw leven geven. In België zijn we stilaan uitgegroeid tot de expert in zulke reconversieprojecten, meestal zijn dat vervuilde brownfields, die we eerst saneren. En precies die expertise willen we nu naar Polen brengen, omdat daar nog enorm veel potentieel is. In de Poolse steden zijn nog tal van sites die er verlaten bijliggen, terwijl ze eigenlijk op een strategisch sterke locatie liggen. Wij zijn bovendien niet aan ons proefstuk toe in Polen. Revive is namelijk ook de Imperial Shipyard in Gdansk aan het herontwikkelen, goed voor ongeveer 3.500 wooneenheden." Alexandre Huyghe - CEO Revive
2020 Realestate Aktnotarialny 96

Wonen en werken

Naast die appartementen ontwikkelen we er ook zo’n 24.000 vierkante meter aan kantoren en commerciële ruimtes. Op de site staan bovendien enkele gebouwen met een historische waarde, die gerenoveerd worden. Dergelijke gemengde projecten waar wonen en werken door elkaar verweven zijn in één project, zijn zeldzaam in Polen. Terwijl dit soort stadsontwikkelingen in België vandaag eerder de regel dan de uitzondering is. Het concept slaat dan ook goed aan bij de Belgische kopers.

"Daarom willen we deze ontwikkelingsfilosofie, in samenwerking met de stad Poznań, ook in Polen introduceren. Het is een grote uitdaging, maar met onze ervaring in stedelijke herontwikkelingsprojecten en de hulp van onze partner revive, wordt het ongetwijfeld een succes, waarbij we innovatie en duurzame ontwikkeling centraal zullen stellen. Het spreekt voor zich dat dit een belangrijk jaar wordt voor BPI in Polen. Het project in Poznań is namelijk onze grootste investering ooit in het Midden-Europese land en sluit perfect aan bij de strategie die we willen volgen. We plannen de komende jaren nog meer investeringen te doen in Polen, waarbij Poznań een grote rol zal spelen. Het is immers een stad met een enorm potentieel en één van de snelst groeiende vastgoedmarkten van Polen. De levensstandaard ligt er heel hoog, onder andere door het sterke niveau van het onderwijs en de gezondheidszorg." Jacques Lefèvre - CEO BPI Real Estate Belgium

De notariële akte werd op 29 september ondertekend.

Meer weten? Hou dan deze pagina goed in de gaten voor updates.

Nog even geduld...

Heb je interesse in dit project? Registreer je dan alvast op onze Hejme website zodat wij je kunnen contacteren eens we starten met de verhuring.

Hejme projecten