Pier Kornel in Aalst

Trend­watchers zeggen dat je kunt zien of een stad leeft aan het aantal koffiebars, en die schieten hier nu ook uit de grond”, vertelt Christoph D'haese, burgemeester van Aalst, in De Morgen. Met Pier Kornel mikken Revive en Matexi hoog. Waar de voormalige Tupperware-site boven het water uitstak, komt een mooie mix van duurzame woningen tot leven.

Ben je geïnteresseerd, heb je een vraag, of boek je graag een afspraak in?

Pier Kornel in cijfers

  • Totale opp (m²) 40000
  • Totaal wooneenheden 450
  • Assistentiewoningen (fase1) 50
  • Fietsen naar de markt (min) 3
  • Naar het station (m) 500
Pier Kornel render ext 2

Nieuwe stadsbuurt

Pier Kornel wordt gerealiseerd op de 4 ha grote site van de voormalige Tupperwarefabriek te Aalst aan de oevers van de Dender. Het project vormt deze site met een rijke geschiedenis om tot een toekomstgerichte nieuwe stadsbuurt. In totaal worden op Pier Kornel zo’n 450 nieuwbouw woningen en appartementen gerealiseerd. Deze worden in verschillende fases ontwikkeld. De woningen zijn er voor elke generatie, in diverse typologieën (gezinswoningen, tuinappartementen, zorgwoningen, wonen aan het water, ...) en voor verschillende budgetten.

180 Sf Pier Kornel

Veel meer dan wonen

Pier Kornel is veel meer dan een woonsite. Door het zorgvuldig integreren van buurtversterkende functies zoals winkels, horeca, een dokterspraktijk, e.a. wordt het een levendige buurt, die meerwaarde biedt aan haar bewoners en de directe omgeving. De autoluwe pleinen en kindvriendelijke leefstraten vormen de ideale ontmoetingsplaats voor jou en jouw buren en bieden volop plaats om te ravotten met uw kinderen. Fietsers en voetgangers komen op de eerste plaats, toch is jouw woning met de wagen steeds vlot bereikbaar en parkeert je vlakbij.

20200902 Matexi Pier Kornel 0001

Centrale ligging

De buurt waarin deze site ligt is een zeer belangrijke factor. Op wandelafstand van het centrum en het station van Aalst ligt Pier Kornel, in een rustige omgeving met een aangenaam en autoluw groen binnengebied. Bovendien is Pier Kornel gelegen vlakbij de aansluiting met de E40, waardoor je zo in Gent of Brussel bent. Ook het openbaar vervoer en de scholen in de omgeving zijn vlot bereikbaar. In Pier Kornel genieten de bewoners van het beste van twee werelden: het bruisende van een stad en de rust van het aangename binnengebied.

Pier Kornel render ext 4

Interessante investering

Aalst is een bruisende provinciestad met alle mogelijke voorzieningen. De verschillende winkelstraten, de leuke pleintjes en de gezellige cafés staan garant voor een aangenaam stadsleven. De stad Aalst maakt werk van de herwaardering van de Dender. Industriële sites aan het water worden omgevormd tot de nieuwe “place to be”. Pier Kornel maakt deze visie als eerste waar, met een mix voor alle generaties. Je bent dan ook gegarandeerd van een buurt met meerwaarde.

Aalst en Sint-Niklaas zijn steden in opmars: er is van alles te beleven. Geen wonder dat Revive daar volop jouw thuis aan het maken is! In onderstaande video is Sofie Verstraete aan het woord, de project developer van Pier Kornel bij Revive.

Bekijk je Pier Kornel graag al eens van thuis? Dat kan! Klik hieronder door naar de 360° views van zowel het kijkappartement als de kijkwoning:

360° kijkwoning

360° kijkappartement

Goed nieuws!

Dit project is momenteel in verkoop. Ben je geïnteresseerd, heb je een vraag, of boek je graag een afspraak in? Laat ons dat dan zeker weten!

Contact