Raw 50
Raw 01

Vynckier

Grootse plannen voor de Vynckiersite

Eindelijk is er weer toekomst voor iconische site Vynckier aan de Nieuwevaart in Gent, want Revive heeft ambitieuze plannen. Het grootste deel van het enorme Vynckierterrein staat al jarenlang leeg en de iconische gebouwen zijn danig verkommerd. Maar nu is er weer een toekomst voor de industriële terrein. Wij willen er een bruisend bedrijventerrein van maken!

Vynckier 2

Ruim 100.000m², oftewel 20 voetbalvelden groot, is de site die herontwikkeld zal worden. Vynckier is een begrip in Gent. In 1860 werd de textielfabriek er neergepoot, in de jaren 1930 nam Vynckier – toen een wereldspeler op vlak van elektrisch schakelmateriaal – de hele site over. Na Vynckier kwam de site in handen van General Electric. Revive heeft een jaar onderhandeld om de iconisch site met een verontreinigde bodem nieuw leven te kunnen inblazen.

"Als Gents projectontwikkelaar zijn we ontzettend enthousiast om verder te kunnen bouwen aan de toekomst van onze thuisstad." Alexandre Huyghe - CEO Revive
Vynckier

“Naast buurten waar het leuk wonen is, willen we ook plekken maken waar het ‘vree wijs’ is om te werken. Onderwijs, sport en ontspanning kunnen daartoe bijdragen. Dat zijn we nu ook van plan op de Vynckier site, die voor Gent van strategisch belang is.”, aldus onze CEO Alexandre Huyghe.

Maar eerst moet daarover een akkoord met de stad komen. Revive zag een deel wonen wel zitten, de stad niet. Hoe de plannen er in detail zullen uitzien, moet dus nog bepaald worden. Revive zal de herontwikkeling verder uitwerken in nauwe samenwerking met de de stad Gent en de buren.

Manchester Gebouw

Architect Alexander D’Hooghe, bekend als de overkappingsintendant voor de Oosterweelverbinding, zal met zijn ontwerpbureau ORG het masterplan proces begeleiden. Het wordt een future proof bedrijventerrein op een scharnierpositie tussen de haven en het centrum van Gent.

De site wordt vandaag vooral gekenmerkt door de Manchester-gebouwen, elk zo’n 25.000m² aan industrieel erfgoed. Die twee iconische gebouwen met hun torens zullen in al hun glorie hersteld worden. Het terrein errond krijgt een grondige facelift.

Nog even geduld...

Achter de schermen werken we hard verder om de site een mooie toekomst te geven. Word je graag op de hoogte gehouden van dit toekomstige project? Laat ons dat zeker weten!

Contact