2020 Revive Deel 1 Fotografie Valerie Clarysse 25
2020 Revive Volledige Reeks Deel 2 Fotografie Valerie Clarysse 102

Den Draad

De groene draad doorheen Gentbrugge

Acht jaar nadat de voormalige staaldraadtrekkerij Treillarmé haar deuren sloot, kocht Revive de site. De terreinen werden volledig gesaneerd en Revive's eerste woonwijk werd een feit. Met Den Draad wilde Revive de grenzen van duurzaam wonen letterlijk verleggen door een combinatie van intelligente architectuur, hedendaagse bouwtechnieken, recyclage van afbraakmaterialen en een zorgvuldige selectie van duurzame bouwstoffen.

Den Draad in cijfers

  • Totale opp (m²) 420000
  • Aantal units 130
  • Oplevering (jaar) 2015
  • Afstand tot tramhalte (m) 450
  • Geïntegreerd park (m²) 150000
2020 Revive Volledige Reeks Deel 2 Fotografie Valerie Clarysse 112

Royaal groen

In onze wijken is het groen niet te strak afgebakend. Dat staat samenleven in de weg. Privé en publieke ruimtes lopen door en in elkaar. Zonder dat privacy er moet onder lijden. Zo creëren we een spontane ontmoetingsplaats voor de hele buurt. Ook op Den Draad is dit het geval. De royale openbare ruimte en het publieke groen bieden een grote meerwaarde voor zowel kinderen, als volwassen. Iedereen kan genieten van de diverse speeltuigen en picknickbanken die op de site geïnstalleerd werden.
Naast Den Draad vind je sinds kort ook het Victoria Regiapark, aangelegd door stad Gent.

2020 Revive Volledige Reeks Deel 2 Fotografie Valerie Clarysse 115

Cohesie tussen verschillende architecten

Voor het ontwerp van Den Draad gingen diverse toparchitectenbureaus aan de slag. BURO II & ARCHI+I stond voor de eerste fase, samen met HUB, in voor de architectuur en het interieurontwerp. In de tweede bouwfase werden zij bijgestaan door CAAN Architecten, DENC!-Studio en Weysen & De Baere architecten. Ook Cameleon architecten ontwikkelde twee woningen.

"Ik heb hier zowel een park, als één van de mooiste steden van het land binnen handbereik." Hans - bewoner van Den Draad
Kvd5782 Revive Cameleonarch Koenvandammearchphot Resize

Wist je dat...

de voormalige thuishaven van Revive zich op Den Draad bevond? Revive startte in 2009 in werfcontainers en verhuisde in 2013 voor vier jaar naar een prachtig kantoor. Sinds dan hebben we een enorme weg afgelegd en zijn we blijven groeien en uitbreiden. Voortaan kan je ons vinden in ons nieuw bedrijvencentrum WATT The Firms.

Den Draad is helaas uitverkocht. Ben je toch op zoek naar een woning in Gent(brugge)? Bekijk dan zeker eens onze projecten RUTE (Gentbrugge) en WATT (Gent)!

Helaas!

Dit project is helemaal uitverkocht. Neem zeker ook eens een kijkje tussen onze andere projecten!

Ontdek onze projecten