Nieuwbouwzondag bij Re-Vive

Nieuwbouwzondag bij Re-Vive Nieuwbouwzondag bij Re-Vive

Lees meer

Een lekker stukje ambacht


Brugge / culinair

yannick@re-vive.re

gepost door
Yannick Bontinckx
Good Life Innovator Re-Vive

Natuurslagerij Maertens, dat is watertanden. Marc en Bruno Maertens - vader en zoon - drukken hier hun stempel op kwalitatief hoogstaand vlees. Hier weet je precies welk vlees je in de kuip hebt. Letterlijk dan. Bruno: ’We hebben een eigen boerderij waar zo’n 200 Blonde Aquitaine- en Limousin-runderen lopen. De koeien worden heel natuurlijk gekweekt, wat mals en goed dooraderd vlees oplevert en dus ook een unieke smaak.’

‘Mijn vader en ik zijn het kalverteam. Jaarlijks hebben we zo’n 80 kalfjes, maar het blijft zeer spannend als een koe moet bevallen. We kunnen daar natuurlijk niet de hele dag op wachten, dus houden we ze vanuit de slagerij in de gaten via camera’s, klaar om in de auto te springen!’ Van heinde en verre weet men deze slagerij te vinden, dus het aanschuiven hoort erbij, maar dat zegt iets over de zaak. Wat ze straks zelf tussen hun boterham leggen? Domme vraag. ‘Onze Blond Limousin-tartaar’, glundert Bruno.

Slagerij Maertens
Nieuwe Gentweg 20, Brugge
T 050 33 11 09


 

Contacteer ons! To enjoy The Good Life

HOE KEN JE RE-VIVE?